Site icon stiriDB

Simpozion naţional ‘Calitatea energiei electrice’, la Târgovişte

Reprezentanţi din domeniul energetic participă la un simpozion, la Târgovişte, în perioada 3-4 octombrie, tema principală fiind legată de impactul informaticii în sistemul energetic.

Evenimentul este organizat de Electrica SA şi Electrica Distribuţie Muntenia Nord.

”Acestă ediţie este consacrată impactului deosebit al impactului informaticii de proces, al electronicii de putere care a coborât la nivelul de medie şi joasă tensiune şi care se adaugă atâtor altor provocări privind cerinţele de calitate a energiei electrice solicitate tot mai acut de receptoarele, devenite şi ele inteligente, atât în procesele industriale cât şi în casele tuturor”, a declarat directorul Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice (SDEE) Târgovişte, Paul Dinu.

Prezent la deschiderea simpozionului, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a cerut sprijin specialiştilor în domeniu pentru implementarea unui sistem integrat de gestionare a reţelelor de electricitate din localităţi.

”Mi-aş dori să realizez, la nivel judeţean, un sistem integrat al tuturor unităţilor administrativ teritoriale care să asigure gestionarea reţelelor electrice şi a aspectelor care ţin de administraţia publică locală. În momentul acesta fiecare primărie gestionează sistemul de iluminat public după cum crede fiecare şi trebuie să existe o concepţie unitară, clară de dezvoltare, de înoire, de modernizare. Vreau să fac acest lucru şi am nevoie de expertiza dumneavoastră”, a precizat Ţuţuianu.

Acesta a spus că are în plan înfiinţarea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară care să gestioneze ce ţine de modernizarea sistemului de alimentare cu energie electrică a unităţilor administrativ teritoriale.

”De asemenea am putea fi parteneri cu societăţi comerciale din domeniul energetic pentru a face proiecte europene pentru exerciţiul 2014-2020.  Vreau să vă mai spun că fac eforturi să găsesc o soluţie pentru Termocentrala Doiceşti. Avem doi-trei investitori interesaţi care să vină să preia în vreun fel şi să producă acolo energie electrică”, a adăugat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Cei prezenţi la simpozion au anunţat câteva dintre temele întâlnirii: determinarea parametrilor de calitate ai energiei electrice, standarde specifice, tehnici şi aparatură de monitorizare şi măsurare, aplicaţii software specifice, sisteme on-line, asptecte privind integrarea în sistemul electroenergetic a centralelor electrice care folosesc surse regenerabile de energie.