Simpozion al asociaţiilor de prietenie cu Venezuela şi Cuba, la Târgovişte, cu participarea ambasadorilor celor două ţări

Simpozion al asociaţiilor de prietenie cu Venezuela şi Cuba, la Târgovişte, cu participarea ambasadorilor celor două ţări

Asociaţiile de prietenie cu Venezuela şi Cuba din Dâmboviţa au organizat, vineri, un simpozion, la Târgovişte, la care au participat ambasadorii la Bucureşti ai celor două ţări, Victor Ramon Carazo (Venezuela), respectiv Nieves Iliana Hernandez Portales (Cuba).

Temele simpozionului au fost:

-10 ani de la înfiinţarea asociaţiilor de prietenie ”Jose Marti” şi ”Simon Bolivar”

– Cuba – primul teritoriu liber din America

– blocada economică şi financiară asupra Cubei; eliberarea celor cinci eroi cubanezi

– drepturile omului în cele două ţări

– continuarea procesului revoluţionar în America Latină: Republica Bolivariană Venezuela

– rolul Venezuelei în procesul de integrare din America Latină şi Caraibe

Preşedinte al celor două filiale din Dâmboviţa ale asociaţiilor de prietenie este Ion Hotinceanu.

”Pentru poporul şi guvernul venezuelean este motiv de mândrie şi satisfacţie să putem conta pe prieteni solidari adevăraţi, implicaţi în luptele popoarelor pentru demnitate, justiţie socială, progres şi dreptul de a trăi liber, într-o lume fără hegemonii, în care toate naţiunile să convieţuiască armonios, într-un spirit de egalitate şi respect pentru suveranitate şi autodeterminare. Proiectul lumii, căruia comandantul preşedinte Hugo Chavez i-a consacrat viaţa şi eforturile sale şi pe care noi, Guvernul Bolivarian şi poporul venezuelean, ne-am propus să îl urmăm, în onoarea sa şi pentru bunăstarea tuturor”, se arată în mesajul trimis, pentru acest simpozion, de către viceministrul Republicii Bolivariene Venezuela pentru Europa, Calixto Ortega Rios.

Simpozionul a avut loc la sediul Bibliotecii Judeţene Dâmboviţa. În cadrul evenimentului a avut loc şi vernisajul expoziţiei ”Coralii cubanezi”

error: Conţinut protejat !!