Site icon stiriDB

Show sub panou cu vedetele de la handbal!

Handbalistele de la HCM Baia Mare au jucat un meci demonstrativ de baschet împotriva superstarurilor de la CSM Târgoviște, de 10 ori campioane ale României în ultimele două decenii.În avanpremiera semifinalelor Cupei României la handbal, Paula Ungureanu și colegele de la Baia Mare și-au etalat calitățile sub panou în fața baschetbalistelor de la CSM Târgoviște. Pentru liderul sezonului regulat la handbal au mai evoluat Melinda Geiger, Laura Oltean, Aneta Pârvuț (toate jucătoare cu selecții la echipa națională) și unguroaica Gabriella Szucs.

Extrema Aneta Pârvuț (1.68 metri) a fost o prezentă exotică pentru reprezentanta României în Liga Campionilor. Cea mai mică jucătoare din lotul băimărencelor a compensat însă lipsa staturii prin inventivitate, spre amuzamentul colegelor și adversarelor.

„A fost un moment plăcut, am încercat să combinăm utilul cu plăcutul și să ne destindem puțin. Mai jucăm uneori baschet la încălzire. Nu avem noi chiar tehnica fetelor de la Târgoviște, dar nici nu suntem, se pare, pilaf”,€“ a glumit centrul Laura Oltean.

După meciul de baschet, vedetele de la HCM Baia Mare le-au invitat pe fetele de la baschet la un meci revanșă, dar pe semicerc. Americancele din lotul grupării dâmbovițene s-au distrat pe cinste. Porchia Green, Britney Jones și Cherrelle Poole au jucat chiar pentru prima oară în viața lor handbal.

„Este prima oară când joc handbal și probabil și ultima. Este un joc dificil, parcă e mai simplu să te uiți doar la TV la el. În America, handbalul nu este un sport popular, prima oară când am văzut un meci pe viu a fost când am venit în Europa”, a declarat zâmbind Porchia Green.

„Fetele au zis că ne-am descurcat perfect. Nu ar fi așadar politicios să le contrazice. Lăsând gluma la o parte, eu am încredere în sporturile de echipă din România și cred că putem aduce trofee internaționale în țară în anii următori” a declarat€“ căpitanul CSM Ancuța Stoenescu.

După show-ul cu HCM Baia Mare, baschetbalistele de la CSM Târgoviște au plecat azi spre Arad, acolo unde vor susține marți, contra eternei rivale ICIM Arad (9 titluri naționale), primul meci al finalei campionatului (se joacă în sistem cel mai bun din cinci partide).

Interesant este că vedeta grupării arădene, Monika Brosovski, este soția primarului din Târgoviște, Gabriel Boriga, cel care a contribuit decisiv la succesele din ultimul deceniu ale echipei de baschet din oraș. Prezent la show-ul de baschet/handbal, edilul a lăudat ambele echipe:

„Sunt două echipe care au adus un mare beneficiu de imagine României prin sport. Este îmbucurător că jucătoarele și-au găsit multe subiecte de discuție în comun și au făcut din această joacă un lucru excelent pentru privitori. Organizăm în premieră Cupa României la Târgoviște pentru că vrem să popularizăm și acest sport minunat în oraș” (primarul Târgoviștei, Gabriel Boriga).

Președintele FRH, Alexandru Dedu, a recunoscut că este pasionat și de baschet. De altfel, datorită staturii sale (2.04 metri) a fost aproape în adolescență să se îndrepte spre acest sport. Triplu câștigător al Ligii Campionilor cu Barcelona, Dedu nu crede că România poate câștiga însă trofeul suprem la nivelul echipelor de club în viitorul apropiat.

„Liga Campionilor nu se câștigă de azi pe mâine, nu cred așadar că va veni prea curând în România la niciun sport. Prin investiții masive și prin calificarea constantă în fazele finale, putem emite însă pretenții în trei-patru ani la câștigarea unui trofeu”. (președintele FRH, Alexandru Dedu)