Site icon stiriDB

Senat: Primirea de către senatorul Corlățean a ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, senatorul Titus Corlățean l-a primit la data de 26 noiembrie a.c., pe E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, informează Senatul.

Senatorul Corlățean a subliniat importanța Parteneriatului Strategic dintre România și Regatul Unit, nu numai din perspectiva relațiilor bilaterale, dar și din punctul de vedere al stabilității și securității internaționale în regiunea extinsă a Mării Negre.

În acest sens, oficialul român a menționat dorința României de a urmări un nivel mai înalt de ambiție în cadrul viitorului Parteneriat, prin aprofundarea caracterului strategic și diversificarea acestuia, prin includerea unor noi domenii tematice de interes, precum și o mai bună structurare a cooperării bilaterale și o coodonare politică regulată.

Senatorul Titus Corlățean a mulțumit ambasadorului britanic pentru susținerea acordată de Marea Britanie în contextul provocărilor și preocupărilor de securitate înregistrate în regiunea extinsă a Mării Negre.

Președintele Comisiei pentru politică externă a arătat că România susține promovarea unei reziliențe strategice la nivelul Uniunii Europene, având în vedere și provocările de securitate prezente, iar relația cu Marea Britanie rămâne esențială în acest domeniu.