Site icon stiriDB

Sediul Institutului de Cercetare Ştiinţifică de la UVT inaugurat, vineri, în prezenţa premierului Ponta

Noua locaţie a Institutului de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară (I.C.S.TM.) din Campusul Universitar din Târgovişte va fi inaugurată, vineri, în prezenţa premierului Victor Ponta.

Locaţia este Aleea Sinaia, nr. 13, Târgovişte.

Noul sediu este construit cu finanţare europeană în valoare de peste 13 milioane de euro, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

”În configuraţia actuală, I.C.S.T.M. are în componenţă 15 centre de cercetare, în care îşi desfăşoară activitatea peste 200 de cadre didactice, 21 de persoane cu grad de cercetare cu normă întreagă, precum şi doctoranzii universităţii. Activitatea Institutului este concretizată prin implementarea a peste 50 de proiecte internaţionale şi 400 de proiecte naţionale în domenii fundamentale ale cercetării”, se arată într-un comunicat al Universităţii Valahia Târgovişte.

I.C.S.T.M. are ca obiect de activitate cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea experimentală, inovarea şi transferul tehnologic, consultanţa, expertiza, formarea şi perfecţionarea profesională în domeniile de competenţă ştiinţifică ale Universităţii Valahia.