Site icon stiriDB

Se reiau lucrările de infrastructură de la Râul Alb, reabilitare după calamităţi

Lucrările de infrastructură de la DJ 712A de pe raza localităţii Râul Alb se vor relua în următoarea perioadă, este vorba de o porţiune de drum afectată de aluviuni, dar şi de lucrări în albia pârâului Râul Alb.

”Ne-am propus să începem toate lucrările de infrastructură pe care le avem finanţate anul acesta cel mai târziu la data de 10 martie. Depinde de vreme. Şi aici aveţi o primă situaţie în care observaţi că nu lucrăm pentru că avem de turnat betoane şi temperaturile sunt scăzute pentru asemenea lucrări. Este vorba de DJ 712A, punctul Aninii Ologului, în comuna Râul Alb. Este un drum afectat de ploile de anul trecut, am apelat la fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului şi am primit o sumă de 400.000 de lei pentru această lucrare, din care lucrările de construcţii-montaje sunt de 384.986 de lei, restul proiectare, taxe, avize”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Lucrările au fost începute în noiembrie 2014. Sunt prevăzute lucrări în albia pârâului Râul Alb, făcute în parte, precum şi refacerea căii de rulare a drumului.

”Dacă vremea va permite săptămâna viitoare dăm ordin de reluare a lucrărilor şi în două luni de zile zona aceasta va fi gata”, a precizat Ţuţuianu.

Acesta a mai spus şi că o altă lucrare de pe DJ 712A se află în execuţie, podeţ, zid de sprijin şi refacerea părţii carosabile.

”Mai este o lucrare, dar mai mică, tot pe DJ 712A, punctul Fermă, de 100.000 de lei. Înseamnă podeţ, ziduri de sprijin şi refacerea căii de rulare a drumului. Lucrarea o face SC LDP (societatea de Lucrări Drumuri şi Poduri a consiliului judeţean, n.r.) şi va fi gata într-o săptămână”, a afirmat Ţuţuianu.