Site icon stiriDB

Şcoala ”Ion Ghica” din Răcari, reabilitată cu fonduri europene

scoala-ion-ghica

Şcoala ”Ion Ghica” din Ghergani, oraşul Răcari, a fost inaugurată, marţi, după ce a fost reabilitată şi modernizată cu fonduri europene de 9,1 milioane de lei, bani accesaţi acum şase ani.

Odată cu inaugurarea, în holul şcolii a fost amplasat un bust al lui Ion Ghica.

”Am fost elev al acestei şcoli timp de opt ani (…). Să ne reamintim cum arătau clasele acum nu mai târziu de 10-12 ani, cu tâmplăria de lemn prin care vântul, ploaia şi praful pătrundeau fără nicio piedică, băncile vechi şi incomode, sobele care se încălzeau greu, grupurile sanitare în curte. Acum şcoala este alta, cu mobilier nou şi adecvat, încălzire centrală, o bibliotecă cu mii de cărţi, cabinete şcolare, laboratoare dotare, grupuri sanitare interioare, o sală frumoasă în care copiii pot practica sportul, un teren în aer liber cu nocturnă, o scenă pe care elevii pot cânta, dansa, recita, dar pot fi şi recompensaţi pentru eforturile lor”, a spus primarul din Răcari, Marius Caraveţeanu.

Finanţarea a fost asigurată prin programul Regio 2007-2013, iar contractul de finanţare a fost semnat în 2010.

”Este o mare bucurie faptul că astăzi s-a reuşit realizarea şi inaugurarea unei unităţi de învăţământ reprezentative pentru judeţul Dâmboviţa şi pentru oraşul Răcari (…). Şcoala din Ghergani este astăzi finalizată din bani europeni”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Pe lângă lucrările de reabilitare, au fost extinse două corpuri de clădire şi a fost construit un corp nou. Şcoala a fost dotată cu mobilier şi echipamente didactice, sală de sport şi teren de sport multifuncţional.

La şcoala ”Ion Ghica” din cartierul Ghergani, oraşul Răcari, învaţă 170 de copii de clasele V-VIII.

La inaugurare au fost prezenţi directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia, Liviu Muşat, preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, prefectul de Dâmboviţa Antonel Jijie, alte autorităţi judeţene, localnici, cadre didactice, elevi.