Site icon stiriDB

Şcoala generală din Valea Mare, inaugurată de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie

Şcoala generală din Valea Mare, judeţul Dâmboviţa, a fost inaugurată, duminică, de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Unitatea de învăţământ a fost reabilitată cu fonduri de 200.000 de euro, printr-un proiect al Grupului de Acţiune Locală ”Urmaşii Basarabilor”. Lucrările au început în luna iulie a acestui an.

Şcoala are nouă clase, laborator de fizică-chimie, cabinete de informatică, istorie, limba română, bibliotecă.

La inaugurare au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele consiliului Ioan Marinescu, senatorul PSD de Dâmboviţa Leonardo Badea, deputatul PSD de Dâmboviţa Carmen Moldovan, oficialităţi locale, cadre didactice, săteni.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a efectuat, duminică, şi o vizită de lucru la unităţi şcolare din Dâmboviţa aflate în lucrări de reabilitare.

A mers la şcoala din Conţeşti, sat Conţeşti, investiţie cu fonduri europene de 7 milioane de lei. Lucrările au început în mai 2013, iar autorităţile locale susţin că în două luni se vor finaliza. Ministrul Remus Pricopie a mai fost la Colegiul Naţional Vladimir Streinu din Găeşti, aflat în reabilitare printr-un proiect Regio cu fonduri de 6,4 milioane de lei. Lucrările au început în ianuarie 2014 şi au termen de finalizare septembrie 2015.

Liceul Vladimir Streinu din Găești – obiectiv aflat in reabilitare