Site icon stiriDB

Şcoala din Conţeşti – Bălteni, inaugurată de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie

Şcoala din comuna dâmboviţeană Conţeşti, sat Bălteni, realizată cu fonduri europene de 5,3 milioane de lei, a fost inaugurată, duminică, de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Şcoala din Conţeşti, sat Bălteni, a fost reabilitată prin programul Operaţional Regional, iar lucrările au început în aprilie 2013.

”Cred că sunt multe de spus, dar dacă ne uităm la aceşti copii şi vedem bucuria lor că vor învăţa într-o şcoală care arată altfel decât acum un an este suficient. S-a tot vorbit despre Uniunea Europeană, despre fonduri, discursuri abstracte până când nu vezi ce se poate face cu aceşti bani. Sunt bani care ani de zile nu au fost folosiţi. Am fost în situaţia de a pierde sute de milioane, ba chiar miliarde de euro. În ultimii doi ani am făcut tot ce se poate ca aceşti bani să meargă acolo unde avem nevoie mai mult. Numai anul trecut, cu ajutorul Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Dezvoltării, evident cu sprijinul domnului Victor Ponta – prim ministru, am mutat 240 de milioane de euro din axe unde se pare că nu existau şanse să se folosească acei bani către educaţie”, a spus, la Conţeşti, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

”Îmi aduc aminte, trebuie să avem un pic și memorie istorică, că veneam pe-aici, prin școala asta, mai aveam câte o întâlnire în urmă cu 10-12 ani de zile. Și pot să fac comparații fără să-mi fie teamă că greșesc în vreo apreciere. Sper ca această școală să-i aducă pe toți copiii din zonă la studiu și sper să contribuie la ridicarea nivelului general de pregătire. Felicit administrația publică locală, vă mulțumesc dumneavoastră, cadrelor didactice, pentru că ați desfășurat activitatea în condiții mai dificile în ultima perioadă, vă urez să vă bucurați de școala nouă și dotările aferente și să avem rezultate cât mai bune în anul școlar care urmează. Să fie într-un ceas bun!”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a inaugurat, duminică, în Dâmboviţa, trei unităţi de învăţământ, la Conţeşti, Valea Mare şi Voineşti. Totodată a efectuat o vizită de lucru la două şcoli aflate în reabilitare, la Conţeşti şi Găeşti.

școala Conțești, sat Conțești, obiectiv aflat în lucru