Site icon stiriDB

Şcoala de la Gura Şuţii, inaugurată în prezenţa ministrului Educaţiei

Şcoala cu clasele I-VIII de la Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa, a fost inaugurată, vineri, în prezenţa ministrului Educaţiei, Remus Pricopie.

Lucrările de modernizare a clădirii şcolii au început în 2008. Investiţia cu fonduri europene este de 729.000 de lei.

S-a reparat acoperişul, s-au montat lambriuri, a fost reabilitată termic clădirea şi a fost realizată instalaţia termică pe gaze.

”Când ne adunăm toţi în faţa unei şcoli e un moment de sărbătoare (…). Şi eu am făcut şcoala la ţară, aşa cum se spune, şi mă mândresc cu şcoala pe care am făcut-o şi dacă astăzi sunt ceea ce sunt evident că o datorez familiei, şcolii. Eu sper ca viitorul acestor copii să arate mai bine având condiţii mai bune începând de astăzi”, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Prezent la eveniment a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”Este proiect realizat pe bani europeni, pe Programul Operaţioanl Regional. Ca urmare a faptului că acest guvern, Guvernul Ponta, a decis să ia banii care erau necheltuiţi pe alte axe de finanţare şi să îi aducă pentru infrastructura de învăţământ. Vreau să cunoaşteţi că urmare a acestei realocări judeţul Dâmboviţa a primit suplimentar anul acesta 100 de miliarde de lei vechi şi am început să ne ocupăm de continuarea lucrărilor abandonate la unele unităţi de învăţământ din anii 2007, 2008 sau 2009”, a afirmat Ţuţuianu.

Au mai fost prezenţi elevi, părinţi, cadre didactice, paralamentarii de Dâmboviţa Ionuţ Săvoiu şi Leonardo Badea, oficialităţi, localnici.