Schimbarea atitudinilor privind scoala este esentiala pentru adaptarea la nevoile actualei societati

bannersite-invata

Cercetarile arata ca exista diferente individuale importante in procesul invatarii. Intr-un studiu publicat de UNESCO se face referire la multiplele dimensiuni ale inteligentei umane, altele decat abilitatile logice si lingvistice care sunt de obicei pretuite in majoritatea mediilor scolare. Unii copii sunt talentati la muzica, altii au abilitati spatiale exceptionale (necesare, de exemplu, arhitectilor si artistilor), sau corporale/kinestezice (necesare atletilor) sau abilitati de relationare etc. De aceea, scolile trebuie sa creeze cel mai bun mediu pentru dezvoltarea copiilor luand in considerare toate aceste diferente individuale.

Parinti, cadre didactice, studenti si oricare alte persoane interesate sunt asteptate pe data de 16 mai, la Bucuresti sa participe la un eveniment unic pe tema educatiei. Conferinta si Workshop-ul „Invata CUM sa Inveti” va dezbate actualul sistem de invatamant invechit si rigid, care nu poate pregati noi generatii in contextul actualei societati si ceea ce trebuie facut ca parinte si profesor pentru a schimba mentalitati. Evenimentul ofera posibilitatea de a regandi aspectele legate de scoala si de a gasi solutii pentru a trece mai usor peste aceste provocari inerente din viata copiilor, a parintilor si a cadrelor didactice.

O alta problema sesizata si care va fi dezbatuta este cea a metodei de predare care este redusa la naratiune, la transmiterea unidirecțională (de la profesor la elev) a unor informatii, care este perimata si nociva, afectand motivatia elevului si prin aceasta, devenind una dintre cauzele rezultatelor slabe, absenteismului si abandonului scolar. Incheierea cu „succes” a naratiunii in timpul stabilit oficial nu inseamna ca s-a indeplinit actul educational.

error: Conţinut protejat !!