Sanatoriul Moroieni a rămas fără curent, bolnavii dependenţi de oxigen vor fi aduşi la Târgovişte

Sanatoriul Moroieni a rămas fără curent, bolnavii dependenţi de oxigen vor fi aduşi la Târgovişte

Sanatoriul Moroieni din judeţul Dâmboviţa a rămas fără curent electric, în noaptea de duminică spre luni, iar şapte pacienţi dependenţi de oxigen vor fi aduşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

La Sanatoriul Moroieni sunt aproximativ 40 de pacienţi internaţi.

”În jurul orei 22.30 s-au luat măsuri în vederea transportului a şapte pacienţi, dependenţi de oxigen, de la Sanatoriul Moroieni la o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. S-au pus la dispoziţie patru ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa pentru transportul pacienţilor”, se arată în comunicatul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Conform sursei citate este vorba despre o defecţiune la grupul electrogen al spitalului ce afectează instalaţia de producere a oxigenului, precum şi iluminatul în unitatea spitalicească.

Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Târgovişte a pus la dispoziţie şi transportă la Sanatoriul Moroieni un grup electrogen de mare capacitate pentru asigurarea alimentării cu energie electrică până la remedierea defecţiunilor la reţeaua de curent afectată de fenomenele meteorologice periculoase produse în zonă.

De asemenea în zonă s-au deplasat un camion al MApN cu cinci militari şi un echipaj de jandarmi pentru a sprijini activitatea dacă este nevoie.

error: Conţinut protejat !!