Site icon stiriDB

Sanatoriul Moroeni va intra în reabilitare anul viitor

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că Sanatoriul TBC de la Moroeni are nevoie de lucrări de reabilitare, iar acestea vor demara anul viitor.

”Am văzut cum stau lucrurile la Sanatoriul Moroeni, în 2014 nu este posibil ca o astfel de unitate sanitară să arate la modul acesta, ştiu că şi acest sanatoriu era, la un moment dat, pe lista de tăieri. E bine că am salvat-o şi 2015 vă garantez că va fi anul în care va căpăta o faţă nouă”, a precizat ministrul Sănătăţii, vineri, la Găeşti.

Acesta a efectuat o vizită de lucru, vineri, în judeţul Dâmboviţa, şi a mers şi la Sanatoriul Moroieni, însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”Am fost la spitalul de la Moroeni, unde nu a fost, cred eu, niciodată vreun ministru şi de foarte mulţi ani vreo oficialitate. Am convenit să fac o expertiză tehnică, să merg la minister la domnul Bănicioiu şi să încercăm, anul viitor, să începem finanţarea unui proiect care să însemne un spital cu profil TBC, cu acoperire regională, să-l punem la punct cu bani de la Ministerul Sănătăţii şi de la consiliul judeţean şi să încercăm să-i aducem prestigiul pe care l-a avut, când erau acolo 600-700 de bolnavi internaţi, din toată ţara, datorită condiţiilor de mediu prielnice şi calităţii personalului medical”, a spus Ţuţuianu.

Construit în urmă cu 77 de ani, la 1.000 de metri altitudine, în Parcul Natural Bucegi, Sanatoriul TBC Moroeni este structurat pe opt nivele. Acum funcţionează ca secţie a Spitalului Judeţean Dâmboviţa.