Salvarea COS Târgovişte – promisiune PNL în campania electorală, fără concretizare; sindicaliştii au ieşit în stradă

Salvarea COS Târgovişte – promisiune PNL în campania electorală, fără concretizare; sindicaliştii au ieşit în stradă

Sindicaliştii au protestat, joi, în faţa Prefecturii Dâmboviţa, nemulţumirile vizând politica de austeritate a actualului guvern, îngheţarea salariilor bugetarilor şi nepunerea în practică a promisiunii de salvare a COS Târgovişte.

„Avem multe probleme, se instituie o austeritate pe care niciun partid politic nu şi-a asumat-o. Avem problema bugetarilor, colegilor din sănătate, au blocate salariile la nivelul lunii decembrie, în Poliţie, la fel. Avem deficit de personal. Avem condiţii precare de muncă în sănătate. Ni s-au îmbolnăvit foarte mulţi colegi din sănătate, asistenţi şi medici, din cauza condiţiilor proaste şi s-au infectat cu COVID. Avem legi care nu se respectă”, a declarat preşedintele Cartel Alfa Dâmboviţa, Nicolae Dragodănescu.

Acesta spune că oamenii sunt nemulţumiţi şi de situaţia în care se află COS Târgovişte. Pe întreaga durată a anului 2020, COS Târgovişte a avut sistată activitatea de producţie. Cei aproape 1.000 de angajaţi au fost în şomaj tehnic. În anii anteriori au fost demolate mai multe hale din cadrul combinatului. Combinatul este în insolvenţă, riscă falimentul, iar în luna noiembrie a anului trecut, ministrul Economiei de la acea vreme, Virgil Popescu, promitea la Târgovişte că statul va prelua activele funcţionale ale combinatului, va prelua angajaţii şi va înfiinţa o nouă companie în subordinea ministerului.

„Avem problema COS, situaţie care nu e încă finalizată. S-a muncit mult, s-au făcut 80% din demersuri şi e păcat să nu schimbăm, chiar dacă s-a schimbat ministrul. Face parte din aceeaşi alianţă. Aşteptăm de la actualul ministru Claudiu Năsui să finalizeze procedura, pentru că nu mai are decât să dea o hotărâre de guvern prin care să înfiinţeze societatea statului şi a doua zi oamenii să vină la muncă”, mai spune preşedintele Cartel Alfa Dâmboviţa, Nicolae Dragodănescu.

Sindicaliştii au protestat, joi, timp de două ore, între 12.00 şi 14.00, cu păstrarea distanţării fizice.

error: Conţinut protejat !!