Site icon stiriDB

Salariaţii Municipal Construct Târgovişte anunţă grevă de avertisment

Salariaţii Municipal Construct Târgovişte anunţă grevă de avertisment pentru joi şi cer condiţii mai bune de muncă, salarii mai mari, tichete de masă.

Greva de avertisment va avea loc joi, iar salariaţii vor protesta în faţa societăţii între orele 8.00 şi 10.00.

Sindicatul Valahia anunţă, într-un comunicat de presă, că protestul este declanşat ca urmare a refuzului conducerii societăţii de a soluţiona revendicările salariaţilor.

„În ultimii trei ani de zile, cifra de afaceri a societăţii Municipal Construct SA a crescut cu 124,71%, veniturile din exploatare au crescut cu 61,97 % însă cheltuiala cu salarizarea a rămas aproape neschimbată, în condiţiile în care statul român a instituit facilităţi fiscale pentru angajaţii din sectorul construcţii. Protestăm pentru a atrage atenţia asupra condiţiilor de muncă precare ale lucrătorilor societăţii şi pentru a determina conducerea societăţii să asigure  condiţii de muncă decente pentru toţi salariaţii”, precizează Sindicatul Valahia.

Sindicaliştii mai cer tichetele de masă în valoare de 20 lei/zi lucrătoare, începând cu luna iunie 2022, iar salariile să fie indexate cu inflaţia de două ori pe an, pentru a păstra puterea de cumparare.

„Protestăm pentru că dorim reguli clare de salarizare, cu implementarea unei grile de salarizare care să departajeze corect toate categoriile de personal, funcţie de salariul minim pe societate şi acordarea sporului pentru vechime în muncă. Protestăm pentru că dorim ca facilităţile fiscale acordate de stat salariaţilor din construcţii să se regăsească în salariile lucrătorilor (…). Protestăm pentru că dorim reguli transparente în ceea ce priveşte angajarea şi promovarea personalului, reguli care să elimine tratamentul discreţionar existent în prezent”, mai spune Sindicatul Valahia.

De asemenea, mai este cerut tratament egal cu salariaţii celorlalte societăţi al cărui asociat unic/acţionar este Consiliul Local al Municipiului Târgovişte, precum şi al salariaţilor din aparatul de lucru al Primăriei Târgovişte, în ceea ce priveşte acordarea voucherelor de vacanţă pentru anul 2022.

Municipal Construct este în subordinea Consiliului Local Municipal Târgovişte, iar obiectul principal de activitate al societăţii îl constituie executarea lucrărilor de construcţii edilitare gospodăreşti pentru municipiul Târgovişte.

COMUNICAT DE PRESA
Joi 23 iunie 2022, intre orele 08,00 – 10,00, salariatii MUNICIPAL CONSTRUCT SA vor protesata in fata societatii in timpul GRERVEI DE AVERTISMENT legal declansata de catre Sindicatul Valahia, ca urmare a refuzului conducerii societatii de a solutiona revendicarile salariatilor.
In ultimii trei ani de zile, cifra de afaceri a societatii MUNICIPAL CONSTRUCT SA a crescut cu 124,71 %, veniturile din exploatare au crescut cu 61,97 % insa cheltuiala cu salarizarea a ramas aproape neschimbata, in conditiile in care statul roman a instituit facilitati fiscale pentru angajatii din sectorul constructii;
Protestam pentru a atrage atentia asupra conditiilor de munca precare ale lucratorilor societatii si pentru a determina conducerea societatii sa asigurare de conditii de munca decente, pentru TOTI salariatii MUNICIPAL CONSTRUCT;
Protestam pentru ca salariatii MUNICIPAL CONSTRUCT sa primeasca tichetele de masa in valoare de 20 lei/zi lucratoare, incepand cu luna iunie 2022 iar salariile sa fie indexate cu inflatia de doua ori pe an, pentru a pastra puterea de cumparare a acestora.
Protestam pentru ca dorim reguli clare de salarizare , cu implementarea unei grile de salarizare care sa departajeze corect toate categoriile de personal functie de salariul minim pe societate si acordarea sporului pentru vechime in munca;
Protestam pentru ca dorim ca facilitatile fiscale acordate de stat salariatilor din constructii sa se regaseasca in salariile lucratorilor ;
Protestam pentru ca dorim un tratament egal cu salariatii celorlalte societati al carui asociat unic/actionar este Consiliul Local al Municipiului Targoviste, precum si al salariatilor din aparatul de lucru al Primariei Targoviste, in ceea ce priveste acordarea voucherelor de vacanta pentru anul 2022;
Protestam pentru ca dorim reguli transparente in ceea ce priveste angajarea si promovarea personalului, reguli care sa elimine tratamentul discretionar existent in prezent;
Detalii privind revendicarile salariatilor MUNICIPAL CONSTRUCT SA si organizarea actiunii de protest – tel. 0721 48 78 18 .
Presedinte Nicolae Dragodanescu