Salariaţii de la Electroaparataj Târgovişte anunţă intrarea în grevă; revendicările sunt de natură salarială

Salariaţii de la Electroaparataj Târgovişte anunţă intrarea în grevă; revendicările sunt de natură salarială

Salariaţii de la Electroaparataj Târgovişte anunţă intrarea în grevă de avertisment pe 23 aprilie, urmată de grevă generală, dacă nu le vor fi soluţionate revendicările de natură salarială, se arată într-un comunicat la Sindicatului Valahia, remis miercuri.

„Principalele revendicări ale salariaţilor sunt: creşterea salariului minim pentru muncitorul calificat cu 20% peste salariul minim la nivel naţional, introducerea unei grile de salarizare cu 6 trepte şi implementarea unui Regulament de promovare, acordarea alimentaţiei de protecţie sub formă de carne de pui, pentru lucrătorii din hala de producţie , acordarea unui spor de 15% pentru lucrătorii care lucrează în condiţii grele de muncă, acordarea sporului de vechime în muncă între 5 – 25%, folosirea fondului social pentru decontarea abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun sau subvenţionarea biletelor de odihnă şi tratament cu 1400 lei/salariat/an”, precizează Sindicatul Valahia.

De asemenea se cer plăţi compensatorii în caz de disponibilizare, prime de Paşte şi Crăciun de 650 lei, primă de vacanţă de 1.200 lei, tichete de masă de 15 lei/zi.

„Potrivit legii, pe perioada grevei, angajatorul nu are voie să înlocuiască persoanele aflate în grevă cu alţi lucrători, iar persoanele aflate în grevă nu au voie să împiedice activitatea celor care nu fac grevă, dacă acestea vor exista. În lipsa dialogului social şi a împărţirii echitabile a resurselor financiare ale companiei, singura şansă de a trăi mai bine pentru salariaţii din România este ori să plece din ţară ori să lupte pentru drepturile lor şi o viaţă mai bună. Salariaţii din Electroaparataj SA au ales să lupte pentru drepturile lor!”, se mai arată în comunicatul Sindicatului Valahia.

În document se mai spune că patronatul SC Electroaparataj SA a refuzat „constant şi cu  consecvenţă” să aibă un dialog real cu Sindicatul Valahia.

„Pentru finalizarea procedurii de obţinere a reprezentativităţii sindicale, Sindicatul Valahia a trebuit să se adreseze instanţei de judecată şi numai în urma executării silite şi aplicării de penalităţi a obţinut o banală adeverinţă cu numărul de salariaţi”, susţine Sindicatul Valahia.

error: Conţinut protejat !!