Salariaţi ai Centrului de Servicii Sociale Găeşti, cercetaţi pentru suspiciuni de abuz asupra copiilor

gaesti-centru-social-03

Doi angajaţi ai la Centrului de Servicii Sociale Găeşti au fost suspendaţi din funcţie, iar Poliţia a demarat o anchetă privind suspiciunea de abuz asupra unor copii de la centrul din Găeşti.

Copii de la Centrul de la Găeşti au declarat în presa locală că sunt bătuţi de către supraveghetori ”cu băţul la palmă”, iar ca să nu primească astfel de sancţiuni sunt puşi să schimbe paturile, să facă curăţenie şi să schimbe de pamperşi copii mici din centru.

”Comisia de anchetă internă a considerat ca există suspiciuni de abuz asupra unor copii din cadrul centrului, fiind acuzaţi doi supraveghetori de noapte, motiv pentru care s-au întreprins următoarele măsuri: sesizarea IPJ Damboviţa si suspendarea raporturilor de muncă ale celor doi salariati pana la finalizarea anchetei Politiei. Menţionam ca raportul comisiei de control intern s-a bazat in principal pe declaraţiile copiilor, care nu pot conduce la concluzii foarte clare, având in vedere specificul diagnosticelor medicale ale acestora si neconcordanţele între declaraţii”, se arată în comunicatul DGASPC Dâmboviţa, remis joi AGERPRES.

Pana la finalizarea anchetei IPJ Dâmboviţa, pentru a nu influenţa derularea acesteia şi pentru a proteja imaginea copiilor, DGASPC Dâmboviţa informează că nu poate oferi alte informaţii privind acest caz.

La Centrul de Servicii Sociale Găeşti funcţionează un centru de zi pentru copii cu dizabilităţi, un centru de plasament pentru copii cu dizabilităţi şi un centrul de primire în regim de urgenţă pentru copii cu handicap sever.

error: Conţinut protejat !!