Site icon stiriDB

Rudele unei bătrâne din Aninoasa susţin că aceasta a murit din cauză că a băut apă infestată; Poliţia a demarat o anchetă

Poliţiştii dâmboviţeni efectuează o anchetă, după ce rudele unei bătrâne din Aninoasa, care a decedat în luna iunie, susţin că moartea acesteia a survenit din cauza consumului de apă infestată care a fost furnizată prin sistemul public de alimentare în Aninoasa în urmă cu câteva luni.

”La data de 23 iunie 2014, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Aninoasa au fost sesizaţi prin plângere scrisă de către o femeie, de 59 de ani, din Târgovişte, cu privire la faptul că mama sa, de 83 de ani, ar fi decedat în ziua de 10 iunie 2014 ca urmare a consumului de apă potabilă, posibil infectată”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, remis miercuri.

În comunicat se mai arată că se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

La sfârşitul lunii martie, câteva zeci de adulţi şi copii din comuna dâmboviţeană Aninoasa au ajuns la spital din cauză că au băut apă infestată din sistemul public de alimentare.

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa a recunoscut că a fost o defecţiune, o conductă era fisurată, iar apa a fost infestată cu dejecţii.

În urma incidentului directorul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, Dorin Staicu, şi-a dat demisia, de asemenea a fost schimbat şi consiliul de administraţie al companiei.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a iniţiat o anchetă epidemiologică, pentru o perioadă de timp s-a sistat furnizarea apei în Aninoasa, au fost curăţate conductele, iar după prelevarea probelor de apă s-a reluat furnizarea apei în comună.

DSP Dâmboviţa a amendat, la acel moment, Compania de apă Târgovişte Dâmboviţa cu suma de 35.000 de lei ”pentru deficienţele constatate în administrarea sistemului de alimentare cu apă”.

În urma incidentului, Compania de apă a demarat o anchetă internă, la fel şi Poliţia a declanşat o anchetă. Niciuna dintre cele două instituţii nu a făcut, până acum, publice concluziile anchetelor.