Programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’, care ajută copiii săraci să meargă la grădiniță, va fi extins la nivel național, a anunțat, luni, ministrul Muncii, Rovana Plumb.
Conform unui comunicat al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în cele 11 județe în care este implementat programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’ sunt sprijiniți 2.400 copii. Părinții sunt stimulați să-și aducă zilnic copiii la grădiniță, fiindu-le oferite tichete sociale în valoare de 50 de lei pe lună.
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a vizitat, luni, grădinița de copii din localitatea Drăgăești-Pământeni, comuna Mănești, județul Dâmbovița, unde Asociația OvidiuRo (OvR), Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița implementează programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’ (FCG), care încurajează educația timpurie a copiilor săraci.
În acest an școlar, numai în județul Dâmbovița sunt ajutați să meargă la grădiniță 285 de copii defavorizați, de trei ori mai mulți față de anii anteriori.
„Apreciez foarte mult efortul special al Asociației OvidiuRo în derularea acestui proiect. Programul care ajută copiii săraci să meargă la grădiniță va fi extins la nivel național, astfel încât mii de copii defavorizați să poată merge la grădiniță și să ajutăm, astfel, împreună, mai multe familii din România. În acest sens am semnat, în luna aprilie, un acord de parteneriat cu Asociația OvidiuRo’, a declarat Rovana Plumb.
Evenimentul din Dâmbovița face parte din seria de activități dedicate procesului de extindere a programului în județele Brașov, Dâmbovița și Dolj.
Cu o valoare de 244.131 euro, programul este finanțat prin granturile SEE 2009 — 2014, în cadrul Fondului ONG în România. De altfel, programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’ se derulează în Dâmbovița încă din 2010, în localitățile Gura Șuții și Potlogi, anul acesta fiind extins în alte patru comunități: Cojasca, I. L. Caragiale, Mănești și Moroeni.