Site icon stiriDB

Revocarea membrilor CA al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, pe ordinea de zi a consiliului local (video)

Executivul Primăriei Târgovişte va pune pe ordinea de zi a şedinţei de consiliul local de vineri o hotărâre privind revocarea membrilor Consiliului de Administraţie al Conmpaniei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, după incidentul de la Aninoasa.

”Am să introduc pe ordinea de zi a ședinței ordinare, având acest atribut, un nou punct privind revocarea componenței Consiliului de Administrație al Companiei de Apă Târgoviște, acesta fiind, procedural și legal, singurul lucru care se poate face în acest moment pentru punerea la punct a situației nou create”, a declarat primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.

Acesta a precizat că, în opinia sa, membri Consiliului de Administraţie de la compania de apă ar trebui să fie apolitici.

” Deja se lucrează acum la adăugarea pe ordinea de zi a consiliului local de mâine (vineri, n.r.) a punctului de vedere al primarului privind revocarea Consiliului de Administrație și înlocuirea lui cu alți 7 oameni, care, din punctul meu de vedere, trebuie să fie totalmente apolitici. Și o să-i rog pe consilierii locali să țină cont, în discuțiile cu partidele politice pe care le reprezintă, de acest lucru.Să nu mai numească politruci în Consiliul de Administrație, să propună niște specialiști, niște tehnocrați”, a afirmat Boriga.

Mai multe persoane, printre care şi copii, din zona comunei Aninoasa, au ajuns la spital după ce au consumat apă neconformă furnizată prin sistemul public de alimentare.