Site icon stiriDB

Remus Pricopie, la Târgovişte: Dialogul directori licee tehnologice-oameni de afaceri, benefic

Directori de licee tehnologice şi reprezentanţi ai întreprinderilor trebuie să poarte discuţii, legate de nevoile de pe piaţa muncii, dar şi de colaborare în vederea efectuării orelor de practică, a declarat, vineri, la Târgovişte, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

”Oamenii din şcoli, în special la nivelul liceelor, directorii, profesorii trebuie să aibă un dialog permanent cu cei din industrie, mai ales atunci când vorbim de liceele tehnologice. Este absolut firesc şi normal ca un elev care se pregăteşte pentru industria prelucrării lemnului, de exemplu, să aibă posibilitatea încă de când este elev să ştie ce fabrici, ce firme se ocupă de acest domeniu, să aibă posibilitatea să facă practică, să vadă care sunt ultimele tehnologii, ultimele abordări şi, în felul acesta, când terminbă şcoala să aibă posibilitatea să aleagă dacă merge mai departe în învăţământul superior, dacă se angajează”, a spus Pricopie.

Acesta a adăugat că dialogul între şcoală şi piaţa muncii este în interesul nu numai al celor implicaţi direct ci al întregii comunităţi.

”Obligaţia nostră ca şcoală, ca profesori este să asigurăm acest dialog între şcoală şi piaţa muncii, care nu este numai în interesul tinerilor care devin absolvenţi şi ulterior se angajează, deci nu sunt şomeri, ci dialog care este în interesul întregii comunităţi”, a afirmat Pricopie.

Prezenţi la întâlnire, reprezentanţii patronatului de la mai multe societăţi din judeţ au spus că au nevoie de absolvenţi calificaţi. Reprezentantul Siluete Prod Moreni a precizat că în zonă pe piaţa muncii ar fi nevoie de 400 de persoane calificate în domeniul confecţiilor textile, la fel reprezentantul Livas a adăugat că are nevoie de angajaţi calificaţi. Cel de la Nimet a spus ar avea nevoie, în perspectivă, de 800 de lucrători în zona mecanică, iar reprezentantul Rondocarton a precizat că firma sa are nevoie de electroniști industriali.

În Dâmboviţa sunt 57 de clase de învăţământ cu profil tehnologic.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, s-a aflat, vineri, în judeţul Dâmboviţa. La Târgovişte, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, a participat la o întâlnire între cadre didactice, conducerea inspectoratului şcolar şi reprezentanţi ai unor firme din judeţ, unde s-a discutat despre învăţământul pofesional şi tehnic, ce tipuri de meserii sunt căutate pe piaţa muncii în judeţ şi modul de colaborare între liceele tehnologice şi întreprinderi din judeţ pentru realizarea orelor de practică.

Ministrul Remus Pricopie a mai avut, la Găeşti, o întâlnire cu cadre didactice, iar la Băleni şi Gura Şuţii a participat la inaugurarea lucrărilor de reabilitare a unei grădiniţe şi a unei şcoli.