Site icon stiriDB

Reacţia parlamentarilor USR de Dâmboviţa privind DN71: Unul recunoaşte că nu sunt în stare, altul zice că USR nu promite, ci prioritizează

Reacţie şocantă a celor doi parlamentari USR de Dâmboviţa privind decizia ministrului USR al Transporturilor de a nu mai atribui contractul de modernizare şi lărgire la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgovişte.

Deputatul USR PLUS de Dâmboviţa Daniel Blaga recunoaşte că nu sunt în stare să ducă la bun sfârşit investiţia. Asta în condiţiile în care toţi paşii birocratici au fost parcurşi, au fost făcute toate studiile, banii sunt alocaţi, recent a fost reziliat contractul de execuţie pentru că nu a fost depusă garanţia de bună execuţie. Deci, nu mai trebuia decât scos încă o dată la licitaţie.

„USR PLUS nu a intrat în acest joc al declarațiilor în campanie. Nu pentru că nu ne-am fi dorit, asemeni tuturor dâmbovițenilor, un drum modern, sigur și rapid, ci pentru că nu aveam garanția că putem onora ceea ce, atât de mulți oameni înaintea noastră, s-au dovedit incapabili să realizeze”, spune deputatul USR de Dâmboviţa Daniel Blaga.

Reabilitarea și lărgirea DN 71 a însemnat din păcate o veșnică promisiune, devenind o „monedă” electorală, ciclu după…

Publicată de Daniel Blaga pe Marţi, 19 ianuarie 2021

Colegul său, senatorul USR PLUS de Dâmboviţa Dragoş Popescu spune că promisiunile neonorate de până acum devin priorităzări pentru USR. Dacă celălalt userist măcar recunoştea că nu sunt în stare să finalizeze demersurile începute pentru modernizarea DN 71, ceea ce spune Dragoş Popescu poate fi catalogată drept o aberaţie.

„Asta a însemnat „noul” DN 71, în fapt o promisiune veșnică rămasă la stadiul de proiect pe hârtie. „Lărgirea” sa a trecut prin diverse forme (fără fond) și prin diverse bugete, unele ajungând aproape de 500 de milioane de Euro, timp în care construcția sa a rămas în același stadiu: neînceput. Acum, la 13 ani de la data la care proiectul trebuia să debuteze oficial (și după mai multe administrații care l-au tot promis), proiectul nu e doar mai ambițios dar devine și o asumare clară. A USR PLUS. A ministerului transportului. Drumul Express Valahia (Târgoviște- București) devine o prioritate„, susţine Dragoş Popescu.

Am scris și zilele trecute despre acest subiect. Mai bine de un deceniu de promisiuni neonorate. Asta a însemnat „noul”…

Publicată de Dragoş Popescu pe Marţi, 19 ianuarie 2021

Cei doi parlamentari USR PLUS sunt cvasinecunoscuţi în plan politic judeţean, nu s-au remarcat prin nicio iniţiativă şi încurcă foarte mult datele privind modernizarea DN 71. Nu ştiu nici când au început demersurile pentru această investiţie, vorbesc de diverse sume necesare lucrărilor, când cifrele investiţiei sunt foarte clare. Sunt deja alocaţi 120 de milioane de euro, iar ministrul nu a spus ce se întâmplă cu aceşti bani, dacă se iau de la investiţia privind DN 71.

Ministrul USR al Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus clar, după rezilierea contractului de lărgire la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgovişte, că acesta nu va mai fi modernizat. Acesta a înaintat varianta unui drum expres, pe care l-a numit Valahia Expres, care să nu mai treacă prin zone locuite, ci pe câmpuri. Nici măcar pe hârtie nu e conturat acest drum, nu se ştie pe unde trece, cât va costa, cât vor costa şi cât va dura realizarea tuturor studiilor de prefezabilitate, de fezabilitate, proiect tehnic şi din ce bani va fi asigurată investiţia, pentru că, în mod clar, nu mai poate fi prinsă pe actualul exerciţiu financiar cu bani europeni.