Site icon stiriDB

Răzvan Bănaru, candidat UNPR la Vârfuri: Vin cu soluţii pentru problemele comunei, am o echipă puternică

unpr-varfuri-razvan-banaru-02

Candidatul UNPR la funcţia de primar al comunei dâmboviţene Vârfuri, Răzvan Bănaru, a declarat, la lansarea candidaţilor, că are soluţii pentru problemele comunei, i-a asigurat pe localnici că ştie ce are de făcut pentru următorii patru ani şi a subliniat că are alături o echipă puternică.

”O etapă de patru ani este pe punctul de a se încheia şi să devină istorie, dar în spatele ei alţi patru ani aşteaptă să îi ia locul. În aceşti patru ani aleşii au avut timp să se afirme şi să îşi respecte promisiunile (…). Ştiu că mă aşteaptă o perioadă grea. Vom fi aici alături de dumneavoastră şi după patru ani pentru bilanţ, să răspundem dacă am fost la înălţimea aşteptărilor. Noi vrem să facem ca şi comuna Vârfuri să devină o comună europeană”, a spus Răzvan Bănaru, vineri, la lansarea candidaţilor de la Vârfuri.

”Potenţialul cultural şi potenţialul turistic al acestei comune trebuie scoase în evidenţă. Mai mult de atât, trebuie să simţim, să trăim altfel, trebuie să avem o comună înfloritoare, trebuie să ne fie drag să păşim pe străzile satului. Trebuie să ne cunoaştem identitatea şi să ne promovăm tradiţiile. Şi de aceea cred că ar fi foarte bune să fiţi alături de noi”, a spus Gabriela Ţopa, candidat UNPR la Consiliul Local Vârfuri.

Gabriela Ţopa, candidat UNPR la Consiliul Local Vârfuri

În sala unde a avut loclansarea candidaţilor UNPR a fost prezent şi actualul primar al localităţii, Iuga Petru. Localnici prezenţi la eveniment i-au transmis că este pensionar, că nu a făcut mai nimic pentru comună şi că ar trebui să se retragă singur şi să lase pe altcineva să administreze localitatea.

actualul primar al localităţii Vârfuri, Iuga Petru

”Am venit astăzi aici pentru a-l susţine pe Răzvan, un băiat tânăr, care îşi doreşte să schimbe faţa comunei dumneavoastră. Ne-am săturat de 16 ani să fim conduşi de acelaşi om, acelaşi care nu a făcut nimic pentru comuna dumneavoastră, chiar dacă este în sală, mă bucur că este în sală, trebuie să ştie şi dânsul lucrul acesta. Din câte am înţeles este şi pensionar şi ar trebui să lase un tânăr aşa cum este Răzvan să vină cu alte idei, cu alte soluţii”, a declarat preşedintele UNPR Dâmboviţa, Bogdan Manole.

Program candidat UNPR RĂZVAN BĂNARU

-Asfaltarea drumului vechi, din sat Ulmetu, cu prelungire spre Carlăneşti

– Repararea şi consolidarea drumului şi ulițelor cu probleme din satele Comunei: ,,Acțiunea 100 basculante de piatră” care se va finalize la sfârşitul lunii octombrie 2016

-Extinderea rețelei de apă pentru zonele deficitare

-Găsirea unei soluții pentru evacuarea apelor menajere -Implicarea cetățenilor în refacerea, păstrarea, curățarea şi îngrijirea gardurilor şi fațadelor caselor proprii, a podurilor şi şanțurilor din fața porților. (Campanii de tipul: Săptămâna curățeniei, Cea mai îngrijită curte, Cea mai frumoasă gospodărie, premii în produse de curățenie, materiale de curățenie- detergent, vopsea, var, perii, mături, greble, maşini de tuns iarba ş.a.)

-Ȋncurajarea persoanelor cu reale capacități antreprenoriale şi potențial material să se implice în dezvoltarea economică a comunei

-Favorizarea şi sprijinirea antreprenoriatului sectorului agro-alimentar poate fi o resursă economică pentru comunitatea noastră

-Combaterea sărăciei în rândul locuitorilor comunei este obiectiv prioritar pentru comunitate

-Atragerea de tineri spre mediul rural, prin crearea unor locuri de muncă (ateliere de tâmplărie, ateliere de țesut, ateliere de
croitorie, brutărie mică pentru necesitățile locale şi împrejurimi, micro-ferme, pensiuni, puncte de colectare a produselor animaliere şi pomicole ş.a.)

-Depistarea, cercetarea şi valorificarea potențialului turistic al comunei: (revigorarea în fiecare sat a manifestărilor de cultură tradițională, înființarea de case memoriale, colecții muzeale sau muzeu sătesc, reintroducerea în patrimoniul public, acolo unde este cazul, a caselor vechi, troițelor de drum, crucilor de piatră, ce marcau odinioară zone de interes comun), includerea localității în circuitul turistic prin organizarea unor evenimente de impact cultural şi touristic (festivaluri, târguri, serbări tradiționale)

-Sprijin pentru bătrânii singuri şi neajutorați, fără posibilități materiale (servicii la domiciliu, tăiat lemne, curățenie în gospodărie ş.a)

-Crearea unui aşezământ de tip social (azil de bătrâni)

-Includerea comunei în circuitul turistic şi de recreere şi atragerea turiştilor din țară şi străinătate

-Construirea unei capele -Construirea unei clădiri unde se poate servi masa care să deservească bisericii pentru evenimente (pomeni, parastase, hram ş.a)

-Construirea unei farmacii veterinare -Instalarea unui releu de telefonie mobilă RCS-RDS (DIGI) în satul Cârlăneşti

-Extinderea iluminatului public în satul Cârlăneşti prin întregirea firului de iluminat şi completarea cu surse de iluminat

-Modernizarea sediului Primăriei (interior-exterior)

-Punerea în funcțiune a bazei sportive care să deservească şi şcolii, transportul efectuându-se cu microbuzele şcolare aflate în dotare

– Sisteme de supraveghere video în punctele sensibile ale comunei