Răzvad: Proiecte de peste 6 milioane de lei prin Programul Județean de Dezvoltare Locală

Răzvad: Proiecte de peste 6 milioane de lei prin Programul Județean de Dezvoltare Locală

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, miercuri alături de primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru, trei contracte finanţate prin Programul Județean de Dezvoltare Locală.

Valoarea celor trei proiecte este de 6,29 milioane de lei, iar semnarea lor a avut loc cu prilejul unei vizite de lucru.

Contractele se vor derula în cadrul celui mai mare program de dezvoltare locală la nivel județean – PJDL, în perioada 2021 – 2024, coordonat și implementat de Consiliul Județean Dâmbovița în asociere sau parteneriat cu unitățile administrativ-teritoriale.

Cele 3 obiective de investiții sunt:

-Realizare de branșamente la rețeaua de canalizare a gospodăriilor de pe strada Tudor Vladimirescu, sat Valea Voievozilor (DJ719), comuna Răzvad. Contribuția CJD 790.882 lei, valoarea totală a proiectului fiind de 1,96 milioane de lei

-Execuția tramei stradale, a șanțurilor de scurgere a apei pluviale și a podețelor de acces la gospodăriile de pe strada Tudor Vladimirescu  în satul Valea Voievozilor, comuna Răzvad. Contribuția CJD 1,55 milioane de lei, valoarea totală a proiectului fiind de 3,41 milioane de lei

-Construire piste biciclete pe strada Tudor Vladimirescu  în satul Valea Voievozilor. Contribuția CJD 388.507 lei, valoarea totală a proiectului fiind de 911.464 lei.

„Nu întâmplător am venit astăzi la Răzvad. Este singura localitate unde am venit să semnăm aceste contracte, restul au fost semnate la sediul CJD, dar după cum bine știți, 30 septembrie a fost ultima dată până la care s-au depus proiecte pentru PJDL, program unic în România. În cadrul acestui program, situația se prezintă astfel: 31 obiective pentru construirea/modernizarea/reabilitarea drumurilor publice; 5 obiective pentru realizarea/reabilitarea/modernizarea/dotarea unităților sanitare; 4 obiective pentru realizarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare; 2 obiective pentru construirea/modernizarea/reabilitarea centrelor civice; 4 obiective pentru realizarea/reabilitarea/modernizarea de poduri, pasaje; 9 obiective pentru construirea/amenajarea/reabilitarea bazelor sportive și piste de biciclete; 5 obiective – execuție/modernizare/reabilitare sisteme colectoare ape pluviale și unul pentru realizarea/reabilitarea/modernizarea obiective culturale”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Acesta a adăugat că pentru asigurarea fondurilor necesare implementării programului, suma aprobată de către Consiliul Județean Dâmbovița, în anul 2021, este de 58,5 milioane de lei.

Până la această dată au fost transmise și evaluate 76 de solicitări de finanțare, cu încadrare în majoritatea domeniilor specifice, din care, după procedura de evaluare, au fost aprobate prin hotărâri ale consiliului județean, 61obiective de investiții pentru 41 de unități administrativ-teritoriale.

Valoarea totală a investiției aferente celor 61 de obiective aprobate în cadrul PJDL este de 135,30 milioane de lei, din care contribuția CJD este de 58,2 milioane de lei, restul fiind partea de cofinanțare a  consiliilor locale.

error: Conţinut protejat !!