Site icon stiriDB

Război în PNL Dâmboviţa: Cezar Preda vs Iulian Vladu

preda-vladu

Alegerile ce vor avea loc în PNL Dâmboviţa pentru desemnarea conducerii au început să creeze tensiuni interne. Cezar Preda versus Iulian Vladu pare a fi tema competiţiei interne.

Convenţia Naţională a PNL va avea loc pe 17 iunie, iar până pe 2 mai se vor alege conducerile din organizaţiile judeţene.

La Liga Aleşilor Locali a PNL Dâmboviţa taberele au părut a fi conturate. Cezar Preda a fost diplomat, dar şi-a anunţat clar intenţia de a fi ”garantul” organizării alegerilor în condiţii bune. ”S-a terminat cu aranjamentele!”, ”trebuie să avem alegeri libere în organizaţie!”, a spus Cezar Preda, actualul preşedinte interimar al PNL Dâmboviţa.

Pe de altă parte Iulian Vladu a fost ceva mai critic şi s-a declarat supărat. ”La parlamentare am jucat la impuse”, ”am învăţat să nu mai am încredere în cuvântul oamenilor”, a spus Vladu, supărat că nu a fost pe primul loc pe lista de candidaţi la Camera Deputaţilor şi a pierdut postul de parlamentar.

Mai mult, Cezar Preda, după ce şi-a spus discursul a părăsit sala unde, săptămâna trecută, a avut loc Liga Aleşilor Locali a PNL Dâmboviţa. Preda a plecat vorbind la telefon şi nu s-a mai întors. La un moment dat senatorul PNL Iancu Caracota a ieşit din sală pentru a-l căuta şi s-a întors, spunând celor din apropierea sa: Cezar chiar a plecat!

”Trebuie să avem alegeri libere, să se înscrie cine doreşte, să se prezinte aici pe scenă, să spună celor 500-600 de delegaţi ce vor să facă pentru partidul ăsta în Dâmboiţa şi pentru ţara asta. Şi să îi alegem, fiecare, aşa cum doreşte. S-a terminat cu aranjamentele, cu bisericuţele, cu hai să îl punem şi pe ăla, p-ăla că-i nou, p-aia că e femeie, p-ala că e pensionar, p-ăla că e prieten cu mine”, a spus Cezar Preda.

”Credeam că am pierdut şi această funcţie”, şi-a început discursul Iulian Vladu, când a fost prezentat ca prim-vicepreşedinte al PNL Dâmboviţa.

”Vă iubesc. Vă iubesc pentru că împreună cu voi am plecat să formăm un partid puternic, un partid care să contribuie la dezvoltarea judeţului Dâmboviţa (…). Vreau să lămuresc un lucru. Nu eu am cedat poziţia unu de pe listele de la parlamentare. Mi s-a impus! Deci aşadar am jucat la impuse! Dar am învăţat ceva: să nu am încredere în cuvântul oamenilor, indiferent dacă se jură, indiferent dacă îmi sunt prieteni. Trebuie să contruim, să reconstruim din nou PNL! Pentru că astăzi observăm cu toţii că nu mai funcţionează nici la nivel naţional, nici la nivel judeţean statutul partidului, deciziile se iau după ureche sau după dorinţa unuia sau altuia, nicidecum după statut. Am început, cu o parte dintre dumneavoastră prezenţi în sală, să construim acum trei ani PNL, am preluat un partid dărâmat, aporape inexistent şi în patru luni, la europarlamentare, am reuşit să avem un rezultat bun, să clasăm organizaţia Dâmboviţa în primele 10 la nivel naţional. Şi atunci, dacă o parte din colegi şi din primari trăgeau la aceeaşi căruţă,poate ne clasam în primele cinci organizaţii, După aceea, împreună cu prietenul meu Ludovic Orban am început să construim noul PNL. A trebuit să unim două partide cu orgolii diferite, cu principii diferite. Reuşisem să construim un partid puternic care speram la alegrile locale să obţină 40%, dar de la nivel central ni s-a impus candidatul pentru funcţia de preşedinte al consiliului judeţean. Şi ştiţi cu toţii ce s-a întâmplat, în loc să dăm drumul la motoare, a trebuit să merg în cel puţin 50 de organizaţii să liniştesc deranjul care s-a creat. Rezultatul îl ştiţi, am pierdut 10 primării. A urmat toamna. Din nefericire am jucat tot la impuse. Rezultatul îl ştiţi. Ce e de făcut? Trebuie să reconstruim PNL!”, a spus Vladu.