Site icon stiriDB

Rata promovabilităţii la bacalaureat, în Dâmboviţa: 50,63%

Procentul de promovabilitate la bacalaureat este, la nivelul judeţului Dâmboviţa, de 50,63 %, cu patru procente mai mult decât anul trecut. Şapte elevi dâmboviţeni au obţinut media 10 la acest examen.

Dintre cei şapte elevi dâmbovițeni au terminat bacalaureatul cu media 10, patru sunt din Târgoviște şi trei din Pucioasa.

Conform inspectorului şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, Ovidiu Băsceanu, cele mai bune rezultate s-au obţinut la disciplinele umaniste, la istorie, la geografie, dar au fost rezultate bune şi note de 10 şi la limba română, la matematică, la informatică.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute, al nivel de judeţ, la bacalaureat, la Colegiul Naţional Ienachiță Văcărescu cu promovabilitate de 95,33%, urmat de Constantin Cantacuzino cu 94,85%.

Procente foarte mici s-au înregistrat la Liceul Tehnologic Tătășești cu promovabilitate 4,17%, la egalitatea cu Liceul Transporturi Auto din Târgovişte, precum şi la Liceul Tehnologic Doctor Angelescu din Găeşti cu 5,98%

Conform Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, contestațiile la bacalaureat pot fi depuse, luni până la ora 16.00, în sediul fiecărui liceu care a fost centru de examen.