Punct de informare turistică, la Peştera

Punct de informare turistică, la Peştera

Punctul de informare turistică de la Peştera, judeţul Dâmboviţa, realizat în cadrul unui proiect cu fonduri europene, a fost inaugurat, sâmbătă, de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Proiectul european cu fonduri de 2,4 milioane de lei se intitulează ”Evaluarea stării de conservare a speciilor şi habitatelor din Parcul Natural Bucegi, precum şi conştientizarea publicului şi a factorilor de interes pentru un management protectiv al acesteia”.

Punctul de informare turistică a costat aproximativ 250.000 de lei.

infoturistic2

”Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, contractul a fost semnat la 15.02.2012, perioada de implementare a proiectului este până la 14.08.2014. Obiective specifice ale proiectului: colectarea informaţiilor necesare pentru menţinerea şi îmbunătăţirea stării favorabile de conservare a speciilor şi habitatelor din Parcul Natural Bucegi, conştientizarea factorilor cu impact direct asupra parcului natural şi a generaţiei tinere. Grupuri ţintă: personalul administraţiei Parcului Natural Bucegi, elevii şcolilor din zona de proiect, proprietarii de teren din zonă, vizitatori, administraţii publice, instituţii de mediu”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

În cadrul proiectului a fost realizat punctul de informare turistică de la Peştera, situat în vecinătatea sediului Salvamont Dâmboviţa. De asemenea va fi organizată, la Târgovişte, o conferinţă având ca temă biodiversitatea din Parcul Natural Bucegi, iar în şcoli va fi organizat un concurs cu teme ecologice.

infoturistic3

error: Conţinut protejat !!