Site icon stiriDB

PSD Dâmboviţa: Reafirmăm susţinerea pentru Guvernul Grindeanu

Reprezentanţii PSD Dâmboviţa au susţinut, luni, într-o conferinţă de presă, că organizaţia îşi reafirmă susţinerea pentru Guvernul Grindeanu.

PSD Dâmboviţa îşi reafirmă susţinerea pentru Guvernul Grindeanu, un guvern care a fost învestit în mod constituţional, un guvern care este legitimat cu voturile a peste 3,6 milioane de cetăţeni. PSD militează pentru respectarea principiului separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, pentru respectarea democraţiei, dar şi a principiilor care guvernează statul de drept. În opinia noastră este necesar să revenim la normalitate. Pentru PSD este importantă stabilitatea ţării”, a declarat preşedinta organizaţiei de femei a PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia.

Aceasta mai spune că preşedintele Klaus Iohannis nu îşi exercită rolul de mediator, prevăzut în Constituţie.

”Din păcate, în România, la acest moment, avem un preşedinte care, în opinia noastră, şi-a încălcat rolul statuat de art. 80, alineatul 2, din Constituţia Românaiei, acela de mediator între puterile statului şi nu numai, li de mediator între stat şi societate. În opinia noastră, este datoria preşedintelui României să fie cel care susţine revenirea la situaţia normală, cel care să solicitae dialogul între toate forţele politice. Din păcate, preşedintele a reuşit să-i învrăjbească pe români, Este un preşedinte aincitat şi chiar a alimentat protestul şi acest lucru nu îl face un preşedinte mediator”, a precizat preşedinta organizaţiei de femei a PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia.

Reprezentanţii PSD Dâmboviţa susţin că este nevoie de o dezbatere a specialiştilor pentru realizarea codurilor penal şi de procedură penală.

”Este necesară o dezbatere cât mai recentă cu specialişti veritabili ai dreptului de procedură penală şi nu numai pentru a realiza un cod penal şi un cod de procedură penală care să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale indivizilor, dar, în acelaşi timp, să sancţioneze încălcarea legii”, a mai spus Claudia Gilia, care este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Drept a Universităţii Valahia Târgovişte şi membru al Academiei de Ştiinţe Juridice din România.