Site icon stiriDB

PSD Dâmboviţa anunţă că va dona spitalului judeţean un monitor de funcţii vitale

PSD Dâmboviţa va dona un monitor de funcţii vitale Spitalului Judeţean Târgovişte, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută online, preşedintele organizaţiei, deputatul Corneliu Ştefan.

Vom sponsoriza Spitalul Judeţean Târgovişte cu un monitor de funcţii vitale, aparat de care spitalul are nevoie urgent. Este acţiune strict a PSD Dâmboviţa şi vine în aceste momente dificile pentru spitalul judeţean şi pentru dâmboviţeni. Acţiunea aceasta se va desfăşura în maxim două zile şi vom achiziţiona, aşa cum am spus, din cotizaţiile noastre, acest monitor”, a declarat preşedintele PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Acesta a mai spus că la nivelul spitalului judeţean mai este nevoie de măşti şi de mănuşi.

Consilierii judeţeni ai PSD Dâmboviţa vor iniţia un proiect de hotărâre prin care să se aloce banii necesari achiziţionării unui aparat de depistare a coronavirusului.

„Solicit conducerii Consiliului Judeţean Dâmboviţa să regândească bugetul în funcţie de necesităţile privind sănătatea dâmboviţenilor. Consilierii judeţeni PSD vor iniţia mâine (marţi, n.r.) un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al CJ Dâmboviţa, prin care să se aloce suma necesară pentru achiziţionarea unui aparat privind depistarea COVID-19, aparat care nu există astăzi în spitalul judeţean. Valoarea aproximativă este de 400.000 de lei şi fac un apel public şi către consilierii PNL să fie alături de noi, pentru sănătatea nu are nici preţ, nici culoare politică”, a mai spus Corneliu Ştefan.

Parlamentarul s-a arătat nemulţumit de modul în care autorităţile judeţene efectuează comunicarea publică pe tema COVID-19, susţinând că este inadmisibil ca guvernul să ceară prefecţilor să nu mai dea informaţii despre numărul de teste făcute şi despre numărul bolnavilor de COVID-19 din fiecare judeţ.

„Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat printr-o circulară care a fost dată către toate prefecturile din ţară, prin care s-a interzis comunicarea către populaţie. Fac un apel public, să comunicăm prin Instituţia Prefectului, reprezentantul guvernului în teritoriu, tuturor dâmboviţenilor toate măsurile care au fost luate la nivelul judeţului nostru. Comunicarea, solidaritatea şi conjugarea tuturor eforturilor sunt, în această perioadă, esenţiale”, a spus Corneliu Ştefan.