PSD acuză ACL de afişaj ilegal în Târgovişte

PSD acuză ACL de afişaj ilegal în Târgovişte

Reprezentanţii PSD Dâmboviţa acuză ACL că a instalat peste 100 de steaguri de promovare electorală în municipiul Târgovişte fără să obţină aviz de la primărie.

”Deşi sunt 11 consilieri locali în Târgovişte ai ACL, care au votat regulamentul privind mijloacele de publicitate electorală în municipiu, onor Alianţa a înţeles să instaleze 103 steaguri fără să facă măcar cerere de aviz, nu mai vorbim că nu au aviz în momentul de faţă şi nici de garanţia pe care trebuie să o depună, câte 50 de lei pentru fiecare mijloc electoral de publicitate. Iată cum ştiu PNL şi PDL să respecte cadrul legal aplicabil activităţii de campanie electorală! Au instalat steaguri pe străzile Berzei, Liniştii, Câmpulung, Cetăţii şi aşa mai departe”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Târgovişte, Cristian Stan.

Întrebat de ce nu ia măsuri în calitatea pe care o are de viceprimar al Târgoviştei, Cristian Stan a spus că nu are atribuţiile necesare, nu are delegate competenţe în privinţa Poliţiei Locale. Acesta a mai spus că va înregistra o plângere la Biroul Electoral Judeţean şi va sesiza şi Primăria Târgovişte.

Str. Câmpulung

Str. Câmpulung

”Mâine dimineaţă (miercuri dimineaţă, n.r.) vom înregistra la Biroul Electoral Judeţean o plângere, de asemenea vom sesiza şi Primăria Târgovişte, arhitectul şef, Poliţia Locală Târgovişte pentru a se lua măsurile care se impun pentru asigurarea cadrului legal aplicabil. Nu mi se pare corect ca unul din competitorii electorali să vină să depună garanţii pentru mijloacele electorale pe care le foloseşte şi altul nu. Dacă este o reglementare să o respectăm cu toţii. La numărul de steaguri puse de ACL, garanţia pe care trebuie să o depună depăşeşte 5.000 de lei”, a precizat Cristian Stan.

Regulamentul privind publicitatea stradală în municipiul Târgovişte, a mai spus Cristian Stan, prevede că orice mijloc de publicitate temporară trebuie să fie instalat numai după ce se obţine un aviz de la Primăria Târgovişte. Încălcarea regulamentului se sancţionează cu amendă de la 30.000 de lei la 50.000 de lei.

error: Conţinut protejat !!