Proteste şi la Penitenciarul Mărgineni, deţinuţii au ars saltele şi refuză hrana

UPDATE 14.46 Acţiunile de protest ale deţinuţilor de la Penitenciarul Mărgineni au încetat, anunţă purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Elena Oană.

Toţi deţinuţii de la Penitenciarul Mărgineni au acceptat, joi, hrana la masa de prânz, după ce dimineaţă 45 dintre aceştia au refuzat hrana în semn de protest faţă de supraaglomerarea din penitenciar şi faţă de calitatea hranei, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Mărgineni, Elena Oană.

Conform sursei citate, la Mărgineni ”situaţia este sub control”.

”În urma evenimentelor din ultimele zile şi la Penitenciarul Mărgineni au avut loc forme de protest. Azinoapte au incendiat o cameră de deţinere, fără victime, s-a intervenit prompt. În momentul acesta situaţia este sub control, toţi deţinuţii au servit masa de prânz şi este linişte. De dimineaţă au fost 45 de persoane care au refuzat hrana”, a precizat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Mărgineni, Elena Oană.

Tot joi dimineaţă, conform Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, deţinuţii de la Mărgineni au aruncat cu diferite obiecte în gardieni.

”A fost într-adevăr o încercare cu cioburi procurate dintr-un geam spart, nu au fost victime, v-am spus, nici din partea deţinuţilor, nici din partea personalului unităţii”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Mărgineni, Elena Oană.

Reprezentanţii Penitenciarului Mărgineni au discutat cu deşinuţii despre nemulţumirile acestora şi i+au determinat să renunţe la acţiunile de protest.

”Deţinuţii sunt nemulţumiţi de problema sistemului, supraaglomerarea şi calitatea hranei, vorbesc la nivelul Penitenciarului Mărgineni. S-au purtat discuţii individuale şi colective cu deţinuţii implicaţi în această formă de protest şi acest lucru i-a mai calmat. În acest moment, la Mărginei sunt 803 deţinuţi. Capacitatea penitenciarului se calculează în funcţie de metri cubi de aer, nu pot să vă spun exact”, a spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Mărgineni, Elena Oană.

Proteste au fost înregistrate  joi şi la Penitenciarul Mărginei din judeţul Dâmboviţa.

Conform unui comunicat remis joi de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la Mărgineni au fost incendiate saltelele dintr-o cameră, fără să fie înregistrate victime, iar deținuții unei alte camere de cazare au aruncat cu obiecte de mici dimensiuni în angajații unității.

45 de deţinuţi de la Mărgineni refuză hrana.

Sute de deținuți din aproape 20 de penitenciare din țară au refuzat hrana joi iar alte câteva persoane protestează la Penitenciarul Botoșani pe acoperișul curții de plimbare, în timp ce alții se manifestă zgomotos, lovind grilajele camerelor. Incidente au avut loc și în cursul nopții la Mărgineni, Tulcea și Bacău, fiind înregistrate incendieri.

puscarie

error: Conţinut protejat !!