Promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu un procent, în Dâmboviţa, după contestaţii

Promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu un procent, în Dâmboviţa, după contestaţii

Procentul de promovabilitate la bacalaureat este, la nivelul judeţului Dâmboviţa, de 51,49% după rezolvarea contestaţiilor.Au fost depuse 886 de contestaţii, aproape jumătate din ele limba şi literatura română. După rezolvarea lor, procentul din Dâmboviţa a crescut de la 50,63% la 51,49%.

”Avem un procent cu 4,5%, aproape 5%, mai bun decât anul trecut. Ne gândim şi la cei 1.850 de candidaţi care nu au reuşit să promoveze nici după contestaţii, îi aşteptăm în sesiunea august-septembrie, nu numai pe ei ci şi pe cei 270 de elevi corigenţi, dar şi cei 276 care nu s-au înscris de la un început”, a declarat inspectorul general şcolar general adjunct al IJŞ Dâmboviţa, Ovidiu Băsceanu.

La examenul de bacalaureat, în Dâmboviţa, au fost şapte elevi, patru din Târgoviște şi trei din Pucioasa, au obţinut media 10.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute, al nivel de judeţ, la bacalaureat, la Colegiul Naţional Ienachiță Văcărescu cu promovabilitate de 95,33%, urmat de Constantin Cantacuzino cu 94,85%.

Procente foarte mici s-au înregistrat la Liceul Tehnologic Tătășești cu promovabilitate 4,17%, la egalitatea cu Liceul Transporturi Auto din Târgovişte, precum şi la Liceul Tehnologic Doctor Angelescu din Găeşti cu 5,98%.

error: Conţinut protejat !!