Site icon stiriDB

Proiect european de registru agricol electronic, implementat în zona Moreni

Un proiect vizând realizarea de registru agricol electronic, cu fonduri europene de 1,5 milioane de euro, a fost implementat în zona Moreni, iar cetăţenii vor putea primi servicii electronice de consultare, informare şi plată online.

La nivelul judeţului Dâmboviţa a mai fost realizat un proiect similar în zona Şotânga.

”Ce avantaje prezintă ceea ce am făcut noi? Sistemul este integrat, transferul de date şi documete între oricare două componente este informatizat. De exemplu, dacă un cetăţean vine să lămurească situaţia unei proprietăţi, nu mai e nevoie să îl trimitem la două birouri, primeşte datele de registru agricol, dar şi cele de la taxe şi impozite. În al doilea rând, se asigură interoperabilitatea cu sisteme informatice ale instituţiilor centrale, asta sigur că va deranja pe cei care erau obişnuiţi să mai fenteze statul cu una, cu alta. Are interoperabilitate cu Agenţia Naţională de Cadastru, cu APIA, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Ministerul de Interne – Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Registrul agricol de pe zona Moreni vizează localităţile: Moreni, Băleni, Bezdead, Bucşani, Costeştii din Vale, Dărmăneşti, Iedera, I.L. Caragiale, Moroeni, Ocniţa, Runcu, Tătărani, Valea Lungă, Vişineşti şi Vârfuri.