Profesor al Şcolii Postliceale Sanitare Târgovişte, prins că a luat mită pentru redactarea unor lucrări de absolvire

Profesor al Şcolii Postliceale Sanitare Târgovişte, prins că a luat mită pentru redactarea unor lucrări de absolvire

Un profesor universitar care preda la Şcoala Postliceală Sanitară din Târgovişte a fost prins în flagrant primind mită de la două denunţătoare, pentru a le întocmi lucrări de absolvire şi pentru promovarea examenului de absolvire, se arată într-un comunicat al Serviciului Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, remis joi.

”În data de 30.03.2016, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, în baza ordonanţei de delegare, l-au prins în flagrant pe S.I., profesor universitar, doctor la o Şcoala Postliceală Sanitară din Târgovişte care a primit, cu titlu de mită, suma de 300 de euro de la două denunţătoare, G.A.M. şi M.A., eleve ale şcolii, în schimbul redactării lucrărilor de absolvire şi pentru promovarea examenului de absolvire”, se arată în comunicatul Serviciului Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa.

În fapt, la data de 23.11.2015, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a fost sesizat cu privire la posibila săvârşire a unei infracţiuni de luare de mită de către suspectul S.I.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că S.I. le-a pretins celor două denunţătoare câte 150 de euro în schimbul redactării lucrărilor de absolvire a şcolii postliceale şi pentru promovarea examenului de absolvire.

Profesorul în cauză a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa pentru continuarea cercetărilor, ulterior fiind prezentat Tribunalului Dâmboviţa, cu propunere de arestare preventivă.

La aceeaşi dată, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

error: Conţinut protejat !!