Site icon stiriDB

Profesoară din Moreni, filmată de elevi când îi agresează şi le vorbeşte urât (video)

profesoara-moreni

O profesoară din Moreni, judeţul Dâmboviţa, riscă să fie dată afară din învăţământ, după ce a fost filmată de elevi în timpul unui scandal la ore, când se ceartă cu elevii, îi loveşte şi le vorbeşte urât.

Filmările făcute de elevi au ajund în presă, iar la nivelul unităţii de învăţământ s-a constituit o comisie de disciplină care să analizeze ceea ce s-a întâmplat.

În filmări se vede cum profesoara loveşte o elevă, în clasă este gălăgie mare, elevii se plimbă printre bănci şi vociferează în faţa cadrului didactic.

”Tu te manifeşti în halul ăsta, mă manifest şi eu la fel. Dacă te potoleşti, mă potolesc”, spune profesoara unei eleve.

”Dar de ce daţi în mine?”, este replica elevei.

”Pentru că nu te potoleşti”, spune profesoara în filmarea făcută de elevi la clasă.

Inspectorul şcolar general Sorin Ion a declarat că a fost anunţat de conducerea liceului din Moreni despre incident şi a dezaprobat modul în care profesoara s-a comportat.

”Chiar dacă putem invoca indisciplina elevilor, atitudinea lor, nu e permis ca un profesor să se comporte la fel ca ei. Nu o să rezolvăm niciodată problemele dacă ţipăm mai tare decât elevii sau dacă împrumutăm limbajul acestora pentru a stabili o comunicare”, a spus  şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa, Sorin Ion.

Acesta a precizat că la nivelul unităţii de învăţământ unde a avut loc incidentul s-a constituit o comisie de disciplină care va lua în discuţie cazul, iar profesoara riscă până la a fi dată afară din învăţământ.

”La unitatea de învăţământ s-a constituit Comisia de disciplină. Măsurile pe care le pot lua sunt de la o sancţiune cu avertisment, mergând crescător până la cea mai gravă: desfacerea contractului de muncă”, a precizat şeful IŞJ Dâmboviţa, Sorin Ion.


[sursa video: MDI TV]