Site icon stiriDB

Prinşi de jandarmi că au defrişat 5.000 mp de pădure în Valea Mare

Jandarmii dâmboviţeni au prins doi bărbaţi care tăiau copaci dintr-o pădure din Valea Mare, până să fie descoperiţi cei doi defrişaseră o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi.

”Luni, 15 iunie a.c., o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, aflată în misiune pe raza comunei Valea Mare, a observat pe dealul din apropierea stației de pompare Saru mai multe persoane care tăiau arbori. Jandarmii au intervenit pentru stoparea activității desfășurate, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că cei doi bărbați, cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani, au defrișat cu ajutorul a două drujbe o suparafață de aproximativ 5.000 metri pătrați cu vegetație forestieră tânără de diverse specii (carpen, jugastru, tei, plută, etc)”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Dâmboviţa, remis miercuri.

În document se mai arată că în urma discuțiilor purtate de jandarmi cu un reprezentant al Ocolului Silvic Valea Mare a reieșit că proprietarul nu deține autorizație legală pentru defrișare.

Jandarmii au întocmit celor în cauză acte de constatare pentru săvârşirea infracţiunii de “reducere a suprafeței fondului forestier național”, actele fiind înaintate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor.