Primul târg privat de animale vii din Dâmboviţa, deschis la Lunguleţu

porci targ lunguletu long

Primul târg privat de animale vii din judeţul Dâmboviţa a fost deschis, duminică, la Lunguleţu, participarea fiind foarte mare încă de la inaugurare.

”Inaugurăm un târg de animale vii, singurul târg privat autorizat sanitar veterinar din judeţul Dâmboviţa. Nu ne-am aşteptat la atât de multă lume să vină astăzi la inaugurare, dar ne bucurăm din suflet şi sper ca în viitorul apropiat din ce în ce mai mult să promovăm acest târg comunal”, a declarat Ionuţ Lăscaie, cel care a deschis târgul.

Târgul este deschis în fiecare duminică şi este situat pe strada principală din Lunguleţu, pe DN 7 Bucureşti-Piteşti.

”Întâi de toate cred că trebuie felicitat Ionuţ Lăscaie pentru că are iniţiativă. Eu cred că iniţiativa privată este cea care va scoate România din situaţia economică dificilă. Se vede, cu lucruri mărunte putem mişca zone economice foarte importante”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, prezent la ianugurare.

Acesta s-a referit şi la măsuri ce trebuie luate de administraţia judeţeană în domeniul atragerii de fonduri în tot ce ţine de domeniul agricol.

„Am discutat cu mai mulţi crescători de animale, în general se observă că, deşi s-au făcut pliante, se fac emisiuni la televiziune, se fac tot felul de lucruri, producătorii agricoli adevăraţi ştiu prea puţine despre avantajele pe care le conferă fondurile europene. De aceea primul lucru pe care o să îl fac după ce preluăm Direcţia Agricolă va fi să le dau localitatea şi normă de lucru, dacă au 20-30 de proiecte fiecare localitate înseamnă că şi-au făcut datoria, dacă nu înseamnă că Direcţia Agricolă e doar un balast administrativ”, a mai spus Ţuţuianu.

error: Conţinut protejat !!