Primarul Târgoviştei: Numărul beneficiarilor de ajutor social cu scutiri medicale a scăzut semnificativ

Primarul Târgoviştei: Numărul beneficiarilor de ajutor social cu scutiri medicale a scăzut semnificativ

Primarul Târgoviştei, Cristian Stan, anunţă că numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut, la nivelul municipiului, de trei ori într-un singur an.

”Avand in vedere sesizarile anterioare formulate de catre administratia locala, la nivelul lunii decembrie 2018, municipiul Targoviste a inregistrat cel mai mic numar de scutiri medicale aferente asistatior sociali, de la intrarea in vigoare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat. Astfel, numarul de adeverinte medicale de scutire de efort a scazut la 48, in conditiile in care, in aceeasi perioada a anului trecut, numarul adeverintelor era de 164, iar acum 2 ani, se inregistrau 235 de astfel de documente”, afirmă Cristian Stan.

Edilul mai spune că numarul dosarelor de ajutor social s-a mentinut in jurul cifrei de 290, in conditiile in care, in anul 2016, numarul acestora se apropia de 500, iar în anii anteriori oscila intre 800 si 1000 de dosare.

La începutul anului 2018, Cristian Stan anunţa, într-o conferinţă de presă, că aproape toţi beneficiarii de ajutor social din Tîrgovişte veneau cu scutiri medicale pentru a nu mai presta muncă în folosul comunităţii, susţinând că ”e categoria cea mai bolnavă din municipiu”.

Tot atunci, Stan spunea că Poliţia anchetează cazul. IPJ Dâmboviţa nu a oferit de la acel moment nicio informaţie despre acest caz.

” Este dosar la Poliţie, dar trenează. S-au sesizat anul trecut (…). Cele mai multe adeverinţe sunt emise de medici specialişti. Am sesizat Colegiul Medicilor, ni s-a răspuns că este treaba medicului respectiv. Cred că ar trebui şi din zona unor instituţii cu mai multă aplecare pe anumite documente să se constate… Mie mi se pare greu să pun la îndoială un diagnostic medical, nu ştiu, nu mă pricep, nu e treaba mea. Eu îmi fac datoria de a sesiza o situaţie care mi se pare cel puţin ciudată. Cred că este cea mai mare frecvenţă de îmbolnăvire care poate exista la o categorie distinctă a târgoviştenilor. Cei care iau ajutor social reprezintă categoria cea mai bolnavă din municipiul Târgovişte. Nu există altă categorie care să fie mai predispusă la tulburări depresive anxioase recurente şi de toate felurile decât beneficiarii de ajutor social”, declara, în februarie 2018, Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!