Site icon stiriDB

Primarul Târgoviştei, nemulţumit că majoritatea asistaţilor social au luat adeverinţe medicale pentru a nu veni la deszăpezit

ipp

Majoritatea asistaţilor social din Târgovişte s-au prezentat cu adeverinţe medicale, joi, când primăria le-a solicitat să ajute la acţiunea de deszăpezire, a declarat, joi, primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Din cei 300 de asistaţi social din Târgovişte, 213 au venit cu adeverinţă medicală şi astfel nu au participat la deszăpezire.

”Am o nemulţumire şi nu mă feresc s-o spun. Am solicitat ieri sprijinul persoanelor care beneficiază de ajutor social la nivelul municipiului Târgovişte. Dacă, la ultima zăpadă, am reuşit să adunăm cam 50 de beneficiari, acum n-am reuşit să adunăm decât 20, restul obţinând adeverinţe medicale. Mi se pare absolut inadmisibil ca o familie întreagă să aibă adeverinţă medicală (…) Repet, familii întregi care nu pot să vină la aceste activităţi sporadice pentru că au probleme medicale”, a spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Edilul a spus că va cere instituţiilor competente: colegiul medicilor, DSP, Agenţia pentru Prestaţii Sociale să facă verificări, iar celor care nu respectă cerinţele legale li se vor sista ajutoarele sociale.

”Dacă, în situaţia în care lipseşti de la serviciu, ai nevoie de certificat pentru incapacitate temporară de muncă şi există un anumit formalism, pentru aceste ore care trebuie prestate e suficientă o simplă adeverinţă medicală care se eliberează nu ştiu cum (…). Mi se pare inadmisibil ca cei din Primăria Târgovişte să lucreze câte 12-16 ore aproape continuu, iar cei care beneficiază de ajutor social să nu poată să vină 3-4 ore şi să cureţe anumite zone”, a afirmat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Primăria Târgovişte a acţionat, începând de miercuri noaptea, cu toate utilajele la dispoziţie, iar 150-200 de oameni au fost prezenţi la deszăpezire.

La nivelul municipiului nu au fost probleme majore create de ninsoare. Şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a spus că în judeţ s-a circulat în condiţii de iarnă, iar în două localităţi au fost, joi, probleme în alimentarea cu energie electrică, situaţie remediată în câteva ore.