Site icon stiriDB

Primarul Târgoviştei: Guvernul joacă alba-neagra cu banii târgoviştenilor, va fi rectificare negativă, deşi ni s-a promis un milion

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă online, că „Guvernul joacă alba-neagra” cu banii târgoviştenilor, asta după ce la rectificare s-a promis 1 milion de lei, iar la două zile de la această adresă vine alta care anunţă că de fapt se vor lua 227.000 de lei.

„Avem o situaţie pe care nu credeam să o întâlnesc. E o situaţie unică de când exercit eu atribuţiile de primar. În plină pandemie, guvernul joacă alba-neagra cu banii târgoviştenilor! De ce spun acest lucru? În data de 23 aprilie primim o adresă o adresă de la Ministerul de Finanţe, potrivit căreia municipiul Târgovişte primeşte peste 1 milion de lei, ca alocare bugetară, rectificare bugetară. Am spus, Doamne, le-a venit mintea la cap. Astăzi primim altă adresă din partea aceluiaşi Minister al Finanţelor, prin care, în plină pandemie, din banii târgoviştenilor se iau 227.000 de lei. Deci, nu numai că nu se rectifică pozitiv bugetul, se iau 227.000 de lei din banii acestui oraş„, spune primarul Cristian Stan.

Acesta se referă şi la recentele afirmaţii făcute de liberalii dâmboviţeni, într-un comunicat de presă, în care explicau cum se fac alocările bugetare.

„Apropo de comunicatul dat de PNL Dâmboviţa, ăştia sunt banii în care se lăfăie primarii, ca să citez? Ăştia care se iau, în condiţiile în care administraţia locală a igienizat străzi, scări de bloc, a pus recipiente cu dezinfectant la fiecare scară de bloc, a împărţit măşti, mănuşi, am făcut tot ce a depins de noi pentru a face faţă acestei pandemii. Guvernul, în loc să fie un partener, alături de noi în această încercare grea, ne ia 227.000 de lei din buget, după ce iniţial ne-au spus că ne vor mai da. Comunităţile locale sunt lăsate singure în faţa acestei pandemii”, spune Stan.

PNL Dâmboviţa susţine că guvernul alocă banii în funcţie de necesităţile fiecărui judeţ în parte.

„Banii alocați de către Guvernul Orban pentru gestionarea crizei COVID 19 au fost  repartizați în funcție de gravitatea situației cu care se confruntă fiecare județ în lupta cu coronavirus. Din fericire, în județul nostru nu s-au inregistrat foarte multe cazuri (…).Dacă primăriile PSD, care acum se plâng că nu au bani suficienți, fac dovada că au cheltuit cumpătat și în mod responsabil banii publici, atunci guvernul cu siguranță va interveni”, se arată într-un comunicat al PNL Dâmboviţa, remis luni.

Primarul Târgoviştei, Cristian Stan, explică faptul că banii aferenţi rectificării negative vor trebui luaţi, cel mai probabil, de la investiţii.

„Trebuie să găsim soluţii în buget şi să tăiem anumite activităţi, de la investiţii, vom vedea de unde vom tăia, că altă soluţie nu avem”, afirmă Stan.

Edilul a mai spus că Guvernul ar fi trebuit să plafoneze preţul la medicamente şi materiale sanitare, la debutul stării de urgenţă, la preţul mediu al ultimelor trei luni.

„Atât ar fi trebuit să coste o mască: 0,4 lei nu 4 lei, nu 6 lei, nu 14 lei”, susţine primarul Târgoviştei, Cristian Stan.