Site icon stiriDB

Primarul Târgoviştei: Ghidurile de finanţare apar cu întârziere, au contradicţii şi clauze ce fac imposibilă implementarea proiectelor europene

cristian-stan-primarie-tgv

Ghidurile de finanţare pentru proiectele europene apar cu întârziere, au contradicţii şi clauze ce fac imposibilă implementarea proiectelor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

”În afara faptului că avem zero absorbţie de fonduri europene în 2016, ghidurile de finanţare care apar, deşi apar cu întârziere şi din acest punct de vedere ar trebui să fie mai bine documentate şi să răspundă unor cerinţe care vin din zona administraţiilor publice locale, deci ghidurile de finanţare cuprind contradicţii şi, de multe ori, clauze care fac imposibilă implementarea proiectelor cu finanţare europeană”, a precizat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Edilul a dat ca exemplu reabilitarea termică a blocurilor, susţinând că, deşi ghidul de finanţare a fost lansat în luna martie, până acum la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia nu a fost depus niciun proiect.

”Vreau să dau un singur exemplu: axa 3, pentru reabilitarea termică a clădirilor rezidenţiale, deci a blocurilor de locuinţe, lansat în martie, ghid modificat în luna iulie, pe o zonă foarte sensibilă, aceea a acordării ajutoarelor sociale, şi pe zona ce vizează şarpantele. Consecinţa: la nivelul lunii octombrie 2016 ADR Sud Muntenia nu are niciun proiect depus. Repet, ghid de finanţare lansat în luna martie a acestui an. Iar situaţiile se pare că se perpetuează şi pe celeleate axe de finanţare, fiind foarte puţine axe lansate la acest moment”, a spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan.