Site icon stiriDB

Primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga, pe teren la lucrările PIDU B

Primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga, a făcut, miercuri, o vizită de lucru pe strada Radu de la Afumați, unde se efectuează lucrări de modernizare a infrastructurii prin Plan Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) – Zona B.

” Ne aflăm astăzi pe una din cele mai importante artere rutiere ale municipiului Târgoviște, dar mai ales din zona PIDU-ului B. Este vorba de strada Radu de la Afumați(…). Am creat în plus 180 de locuri de parcare, am fluidizat traficul, care se va desfășura pe minim trei benzi. Așadar, o nouă arteră de care târgoviștenii aveau nevoie și care, în foarte, foarte scurt timp, se va prezența la condiții europene”, a spus Boriga.

Contractul pentru lucrările din PIDU B a fost semnat anul trecut în iulie. Valoarea contractului este de 52 de milioane de lei. Finanţarea este asigurată în proporţie de 98% de fonduri europene şi 2% contribuţia primăriei Târgovişte.

Lucrările vor fi executate de Construcţii Erbaşu, lider de asociere, şi firma UTI.

Contractul pe zona B prevede lucrări ce se vor efectua în patru cartiere din Târgovişte: Aleea Trandafirilor, cartierul CFR, micro 11 şi micro 12.

Timp de execuţie este de 18 luni.

Vor fi reabilitate reţelele de iluminat, reţele de apă canal, vor fi amenajate trotuare, se vor amenaja aproape 3.000 de locuri de parcare, vor fi construite piste pentru biciclişti, se vor realiza şase staţii de transport public, şase parcuri şi va fi amenjat un hectar de spaţiu verde.

Miercuri, pe teren, au fost prezenţi, alături de primarul Boriga, cei doi viceprimari ai Târgoviştei, Ciprian Prisăcaru şi Eugen Pătraşcu.