Site icon stiriDB

Primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan: Transport local gratuit pentru elevii târgovișteni

Primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan, anunţă că elevii târgovişteni vor beneficia de gratuitate la transportul public local.

„Potrivit unei hotărâri aprobate în ședința de Consiliu Local din această dimineață, se asigură gratuitatea la transportul public local de persoane pentru elevii târgovișteni. Sumele necesare decontării contravalorii transportului public sunt suportate de la bugetul local al municipiului Târgoviște. Cererea se depune la unitatea de învățământ”, a scris, luni, pe facebook, primarul Târgoviştei.

Acesta explică şi cum pot beneficia de decontarea transportului elevii care provin din alte localităţi, dar învaţă la licee din Târgovişte.

„Reamintim că elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu, (aici fiind vorba inclusiv de elevii înscriși la unitățile de învățământ târgoviștene, dar domiciliați pe raza altor unități administrativ-teritoriale), li se decontează cheltuielile de transport între localitatea de domiciliu şi localitatea unde sunt şcolarizaţi, pe durata cursurilor şcolare, din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ unde sunt şcolarizaţi”, mai spune primarul Daniel Cristian Stan.