Site icon stiriDB

Primarul Târgoviştei: Continuă lucrările de reabilitare a Cinematografului Independenţa

Primarul Târgoviştei, Cristian Stan, prezintă, pe faceboook, stadiul lucrărilor de modernizare a Cinematografului Independenţa din municipiu.

„În această toamnă, un adevărat simbol al municipiului Târgovişte va fi redat oraşului, rezolvându-se în acelaşi timp şi o problemă importantă din zona centrală a urbei noastre, în condiţiile în care, actuala clădire a cinematografului se află într-un grad avansat de degradare, nemaifiind utilizată de foarte mulţi ani”, precizează primarul Cristian Stan.

Investiţia, realizată prin Compania Naţională de Investiţii, are o valoare de aproximativ 2 milioane de euro.

În Târgovişte a mai funcţionat un cinematograf, dar a fost preluat de Universitatea Valahia şi transformat, în 2004, în aulă universitară, ulterior în cantină pentru studenţi.

Cinematograful Independenţa a fost construit în 1977 şi are 668 de locuri. Sala principală a cinematografului nu a fost folosită de foarte mulţi ani. Cinematograful a fost preluat în administrare în 2010 de către Primăria Târgovişte de la Regia Autonomă de Ditribuţie şi Exploatare a Filmelor ”România Film”. De atunci singura activitate care a avut loc în cinematograf a fost, pentru un timp, o sală de bingo, într-o încăpere a clădirii, după care a fost iar nefuncţional în totalitate.

Conform unui studiu de consum cultural din 2009, făcut public de Primăria Târgovişte, datele de la acea vreme arătau că 55,30% dintre târgovişteni nu au mers niciodată la cinema şi doar 8,61 % merg lunar să vadă un film într-o sală de cinematograf, preferând, în mare parte, mall-urile din Bucureşti.