Primarul Târgoviştei anunţă reluarea lucrărilor la Stadionul „Eugen Popescu” şi explică de ce au fost sistate

Primarul Târgoviştei anunţă reluarea lucrărilor la Stadionul „Eugen Popescu” şi explică de ce au fost sistate

Primarul Târgoviştei, Cristian Stan, anunţă, vineri, pe facebook, reluarea lucrărilor de reabilitare a Stadionului „Eugen Popescu” din municipiu.

„Da, ştiu că e un subiect sensibil şi cu aşteptări foarte ridicate în rândul suporterilor, iubitorilor de sport din Târgovişte. Aceleaşi exigenţe le am şi eu cu mine însumi şi cu cei cu care lucrez. Săptămâna viitoare se reiau lucrările la stadion!”, spune edilul.

Acesta explică şi care au fost motivele pentru care lucrările au fost întrerupte de câteva luni.

„Problemele esenţiale care ne-au îngreunat situaţia se rezumă la: o pierdere bugetară de cateva zeci de milioane de lei pe primele 5 luni ale anului; un proiect tehnic foarte, foarte prost: am reziliat contractul cu primul proiectant şi am făcut un alt proiect. Astăzi, suntem în măsura în care putem spune că toate acest probleme au fost depăşite. Motiv pentru care am convocat Consiliul Local Municipal pentru aprobarea noilor indicatori ai stadionului. Luni va fi şedinţa. Iar de săptămâna viitoare, avem din nou utilajele pe şantier”, precizează primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Acesta subliniază că îşi doreşte ca echipa de fotbal Chindia Târgovişte să joace cât mai repede pe gazonul local.

„Primăria Târgovişte susţine necondiţionat Chindia şi nu are nicio restanţă financiară. Vom rezolva şi problema infrastructurii şi vom intra pe un drum drept al performanţei sportive”, mai spune Cristian Stan.

În proiectul de hotărâre de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru stadion se arată că valoarea investiţiei este de 64,3 milioane de lei, stadionul va avea o capacitate de 8.200 de locuri pentru spectatori şi vor fi amenajate 250 de locuri de parcare.

Investiţia este realizată din bugetul local al municipiului Târgovişte, iar stadionul avea nevoie de reabilitare deoarece se afla într-o stare avansată de degradare. Autorităţile locale au anunţat că în Târgovişte va fi construit un nou stadion pe amplasamentul fostei unităţi militare de la gară, stadiul acestuia este realizarea documentaţiilor tehnice, iar investiţia se va derula prin Compania Naţională de Investiţii.

Echipa de fotbal Chindia Târgovişte, cu acţionari Consiliul Local Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, a jucat în sezonul trecut al Ligii I, în meciurile de pe teren propriu, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti. Chindia, deşi a terminat pe ultima poziţie, nu a retrogradat pentru că sistemul de desfăşurare a competiţiei a fost schimbat.

error: Conţinut protejat !!