Primarul Târgoviştei acuză guvernul că blochează investiţii cu fonduri europene

Primarul Târgoviştei acuză guvernul că blochează investiţii cu fonduri europene

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan (PSD), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Guvernul Orban blochează investiţii cu fonduri europene, făcând referire la proiectul de transport public din Târgovişte.

Edilul spune că guvernul cere foarte multe solicitări de clarificări, se cer modificări, apoi anularea acestora.

„Actualul Guvern blochează cele mai importante proiecte de dezvoltare pe care le au comunităţile locale şi care trebuiau să fie deja în desfăşurare. Este un act de iresponsabilitate fără precedent. Pe proiectul pentru transportul public din Târgovişte, cel mai important proiect ca valoare, am primit de la Ministerul Dezvoltării două solicitări de clarificări, una pe 16 ianuarie, cealaltă pe 27 ianuarie”, spune primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Acesta explică faptul că una dintre solicitări este de anulare a celei precedente.

„În prima solicitare, ni se spune să actualizăm documentaţiile, întrucât alocarea financiară la nivelul priorităţii investiţionale 4.1 este depăşită cu 40,62%. Vă rugăm să intraţi în Consiliul Local, să modificaţi documentaţiile şi să le retransmiteţi. Am convocat Consiliul Local, săptămâna trecută, în şedinţă extraodinară, am modificat bugetul proiectului, aşa cum ni s-a spus, am trimis documentele la Minister şi aşteptam semnarea contractului. În loc de semnarea contractului, primim altă cerere de clarificare, în care spune aşa: ca urmare a instrucţiunii Ministerului din 23.01.2020, vă rugăm să reveniţi la varianta iniţială a bugetului cu finanţare nerambursabilă. Astfel încât, astăzi, în şedinţa consiliului local, trebuie să revocăm hotărârea de consiliu pe care am luat-o în urmă cu o săptămână”, susţine Cristian Stan.

Edilul afirmă că în acest mod este blocată o investiţie de 146 de milioane de lei, ce vizează modernizarea transportului public local prin reabilitarea infrastructurii şi achiziţionarea de autobuze hibrid.

„Ăsta este Guvernul Orban! Proiect de 146 de milioane de lei. Bătaie de joc. Aceasta este modalitatea în care acest guvern, prea ocupat cu modificarea legislaţiei electorale şi manipularea voinţei electoratului, se apleacă asupra problemelor importante pe care comunităţile locale le au. Sigur că astăzi modificăm, retransmitem şi sper să nu vină şi a treia solicitare de clarificări, prin care să-mi spună să revoc cea de-a doua hotărâre, de revocare a primei hotărâri! Cu precizarea că discutăm de, atenţie, fonduri europene! Sper să nu aibă domnii de la Minister tupeul să spună că nu se atrag fonduri europene. Păi, cum să se atragă fonduri europene? Noi avem finalizată licitaţia pentru autobuze de luni de zile, de 54 de milioane de lei, valoarea autobuzelor, bani care intrau în România, pe fonduri europene, imediat ce se semna contractul de finanţare. Situaţiile sunt similare în toată ţara, cel puţin pe Axa 4”, a mai spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!