Site icon stiriDB

Primarul PSD din Târgovişte: Fac un apel la unitate, deciziile partidului trebuie respectate

Primarul PSD din Târgovişte, Cristian Stan, care este şi liderul organizaţiei municipale de partid a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că face un apel l unitate şi a subliniat că deciziile luate în partid trebuie respectate.

”E prima dată când un partid face o evaluare a actului de guvernare, mi se pare un lucru foarte sănătos. În al doilea rând, trebuie spus că, potrivit prevederilor constituţionale, Guvernul răspunde politic în faţa Parlamentului, care este este legitimat în urma votului. În acelaşi timp, ca preşedintele unei organizaţii locale a PSD, ca primar de reşedinţă de judeţ, vreau să fac un apel la unitate, la înţelegere clară a tuturor mecanismelor constituţionale care îşi produc efectul în aceste situaţii şi toată lumea trebuie să înţeleagă că ocupăm anumite funcţii cu sprijin politic”, a afirmat Cristian Stan.

Acesta a adăugat că deciziile luate în organele colegiale de partid trebuie respectate.

”Niciunul dintre noi, indiferent că vorbim de primar, consilier local, judeţean, preşedinte de consiliu judeţean, membru al guvernului, rang de secretar de stat şi aşa mai departe nu am fi ocupat aceste funcţii fără sprijinul politic al partidului pe ale cărui liste am candidat, care ne susţine şi aşa mai departe. Astfel încât, singura abordare obiectivă, în concordanţă cu principiile şi regulile care disciplinează organizarea unui partid politic o constituie respectarea deciziilor luate la nivelul organelor colegiale de conducere”, a mai spus preşedintele PSD Târgovişte, Cristian Stan.

PSD a anunţat miercuri că îi retrage sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Miniştrii cabinetului şi-au depus demisia, iar Grindeanu a anunţat că nu renunţă la funcţie.