Primarul din Pucioasa, criticat dur de lideri centrali ai PSD, după ce a semnat petiţia #FărăPenali

Primarul din Pucioasa, criticat dur de lideri centrali ai PSD, după ce a semnat petiţia #FărăPenali

Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Constantin Ana, primar al localităţii Pucioasa, a fost criticat dur de lideri de la nivel central din partid, după ce a semnat iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”.

Senatorul Partidului Social Democrat (PSD), Șerban Nicolae, liderul grupului social-democraților la Senat, a declarat pentru PSnews.ro că primarul din Pucioasa ”ar trebui să înțeleagă că funcțiile elective sunt de resortul electoratului”, iar acesta ”trebuie să decidă dacă vrea pe oricine în funcție”.

”Probabil nu i-a spus nimeni că o asemenea revizuire a Constituției nu se poate face pentru simplul motiv că nu se pot restrânge drepturi și libertăți și că nu astea sunt formulele. Să vă dau un exemplu: Adrian Năstase, în ciuda faptului că este cel care a dus România în Uniunea Europeană și NATO, în urma unei chestiuni foarte bizare, nu are voie să candideze la nicio funcție publică, nu poate fi numit în nicio funcție publică și așa mai departe. Cât despre funcțiile elective, lucrurile sunt absolut aberante pentru că de fapt în ciuda a ceea ce clamează formațiunea asta bizară pseudo-politică, dreptul de a alege este al alegătorului. Dacă eu aș interzice alegătorului să voteze pe cine dorește, nu îi fac rău candidatului ci îi fac un rău în primul rând alegătorului. Din punctul meu de vedere ar trebui să înțeleagă că funcțiile elective sunt de resortul electoratului. Electoratul trebuie să decidă dacă vrea pe oricine în funcție”, a declarat senatorul PSD Şerban Nicolae.

Mai mult, liderului grupului PSD de la Senat, Șerban Nicolae, a catalogat această declarație ca fiind ”cât se poate de bizară și populistă”.

”Din punctul meu de vedere, este o declarație cât se poate de bizară și populistă. Eu nu cred că este cineva care să spună: „eu îmi doresc răul României, eu îmi doresc o Românie murdară, eu îmi doresc ceea ce este mai rău pentru poporul român. Declarații de genul acesta se pot face oricând și au valoarea identică ca a uneia care nu poate fi crezută. În opinia mea, cel mai bun lucru pe care îl poate face un primar de localitate este să lupte pentru o Românie curată și pentru o Românie prosperă în localitatea pe care o gestionează. Gesturile politice pe care le face un primar, pe care le face un deputat, pe care le face un senator, pe care le face un președinte de consiliu județean sunt cele legate de funcția publică pe care o exercită. Altminteri, păreri publice de genul acesteia putem să avem oricând, dar este hazardat când nu stăpânim foarte bine subiectul”, a spus Șerban Nicolae.

Şi senatorul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, fost președinte executiv al Partidului Social Democrat, a declarat pentru PSnews.ro, că gestul primarului PSD din Pucioasa este unul ”total nefericit”.

”Toți ne dorim o Românie curată, toți ne dorim o Românie fără abuzuri. Eu cred în democrație și cred în libertatea cuvântului, dar în același timp cred că PSD și întreaga societate trebuie să dorească eliminarea abuzurilor, să avem o Românie în care să ai siguranța unei măsurări, a unei judecăți corecte, este mult mai important decât părerea unui om. Faptul că dânsul semnează alături de cei de la USR, care cu scuzele de rigoare, inițiativele lor câteodată nu fac nimic decât gălăgie, mi se pare total nefericit”, a spus senatorul PSD Niculae Bădălău.

De asemenea, acesta a adăugat despre primarul din Pucioasa că a ”tratat destul de simplist” și că ”nu este corect să semneze alături de cei de la USR”.

”Primarul PSD Pucioasa nu a înțeles foarte bine și cred că sunt și oameni care pur și simplu iau lucrurile mai simplist și este normal pentru că dacă te uiți la principii, principiul de bază este să avem o societate curată, conducători curați, conducători care nu comit abuzuri, care nu fac alte fraude etc. Dar trebuie să ne uităm la cauze până la urmă pentru că este foarte clar că și clasa politică a fost prigonită și este prigonită și cred că au fost influențe asupra justiției de a fi dictate soluții politice. Obligația noastră ca politicieni prin legi, prin ceea ce ne permite Constituția, este să reparăm această teamă care a apărut. Așadar, părerea mea finală este că primarul PSD a tratat destul de simplist și cred că nu este corect să semneze alături de cei de la USR, care pur și simplu lansează doar lozinci care nu au nicio substanță. Trebuie să venim cu soluții nu lozinci, dacă avem maturitate politică”, a conchis Niculae Bădălău.

error: Conţinut protejat !!