Primarul din Corbii Mari, apel disperat: Cer testarea contacţilor direcţi ai celor cu coronavirus; 14 cazuri în comună!

Primarul din Corbii Mari, apel disperat: Cer testarea contacţilor direcţi ai celor cu coronavirus; 14 cazuri în comună!

Primarul localităţii dâmboviţene Corbii Mari, Ionuţ Bănică, solicită testarea rapidă a tuturor contacţilor direcţi cu persoanele din comună confirmate cu coronavirus.

Edilul arată că numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns în numai câteva zile în localitate la 14.

„Am lansat o petiție online, al cărei conținut îl puteți citi în linkul atașat. Unii mi-au spus că e inutil gestul, că nu se încurcă nimeni de la guvern sau de la județ de scrisorile noastre. Așa o fi. Dar eu am un jurământ pentru comunitatea mea și vreau să știu că am făcut orice, orice e omenește posibil să o protejez”, spune primarul din Corbii Mari, Ionuţ Bănică.

Către:   Prim-ministrul Guvernului României

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență

Prefectul Județului Dâmbovița

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

În comuna Corbii Mari din județul Dâmbovița, situația declanșată de virusul COVID-19 este pe cale să scape de sub control. Numărul cazurilor crește într-un ritm alarmant: de la 1 – 3, de la 3-7, de la 7-14 în câteva zile.

Vorbim de familii numeroase, care au intrat în contact cu foarte mulți locuitori din comună, care, astăzi, sunt, pur și simplu, speriați. Îngrijorarea s-a transformat în agitație și scânteia riscă să devină o explozie dacă nu intervenim IMEDIAT.

Intervenția înseamnă TESTAREA TUTUROR CONTACȚILOR DIRECȚI AI PERSOANELOR INFECTATE CU COVID-19. Dacă această măsură nu este dispusă urgent, lucrurile grave vor escalada nepermis, iar sănătatea noastră, a tuturor, va fi în pericol. Nu vă doresc să aveți pe conștiință acest lucru!

Ca atare, dispuneți acum măsura urgentă a testării persoanelor care au avut contact cu cetățenii infectați din Corbii Mari, care va limita masiv riscul unui pericol uriaș de îmbolnăvire la nivelul comunei.

Ionuț Bănică Primar

error: Conţinut protejat !!