Site icon stiriDB

UPDATE Primarul din Aninoasa, Constantin Maricescu, arestat preventiv pentru 29 de zile

UPDATE 2 noiembrie:  Primarul comunei dâmboviţene Aninoasa a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

1 noiembrie: Patru inculpaţi, printre care şi primarul comunei dâmboviţene Aninoasa, Constantin Maricescu, au fost reţinuţi, vineri, pentru 24 de ore, după ce cu o zi în urmă au avut loc mai multe percheziţii în Dâmboviţa şi Prahova.

Percheziţiile domiciliare au fost efectuate în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în infracţiuni de furt calificat de conducte de transport produse petroliere.

”Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată – Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au efectuat la data de 31.10.2013  un număr de opt percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Prahova în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în infracţiuni de furt calificat de conducte de transport de produse petroliere, cu consecinţe deosebit de grave”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), remis vineri.

Procurorii DIICOT –  Biroul Teritorial Dâmboviţa au pus în mişcare acţiunea penală faţă de patru inculpaţi sub aspectul infracţiunilor menţionate şi au luat cu privire la aceştia măsura preventivă a reţinerii pentru 24 ore.

”Unul dintre inculpaţii reţinuţi are calitatea de primar. În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării, în perioada 2010 – 2011 au sustras în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, conducte magistrale de transport produse petroliere aparţinând mai multor părţi vătămate”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Prejudiciul cauzat se ridică la peste 1,5 milioane de lei.

Conform DIICOT, în cauză au fost instituite măsuri asiguratorii cu privire la  două imobile de lux,  şase autoturisme de lux, trei utilaje  tip buldoexcavator şi un autotren.

„Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi  Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Inculpaţii din această cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.